PREMIJER LIGA

Murinjo se odrekao velike zvijezde, više ne računa na njega

Dvije utakmice nije bio ni na klupi

Murinjo otpisao Alija. Twitter

Avaz Sport

21.9.2020

Dele Ali (Alli) ne tako davno glasio je za sljedeću veliku zvijezdu engleskog nogometa. Visina, brzina, osjećaj za prostor, gol i asistenciju te fini potezi pretvorili su mladića iz Milton Keynesa u igrača od kojeg se puno očekivalo.

Već u svojoj prvoj sezoni u Premier ligi Engleske, sa samo 19 godina, zabio je 10 golova i asistirao devet puta, a sezonu nakon to je podebljao na 18 golova i također devet asistencija. Tada ga se dovodilo u vezu čak i s Real Madridom, ali takve brojke više nije uspio ponoviti. 

Sudeći prema posljednjim vijestima iz Engleske, Aliju se sprema konačni pad i možda čak i prodaja iz Totenhema, prenosi "Gol.hr". 

Ali u posljednje dvije utakmice nije bio ni na klupi, a to je šokiralo njegove saigrače, koji su navikli da je Ali već godinama dio ekipe Spursa, piše ugledni Telegraph. 

Dodali su i da je 24-godišnji ofenzivac već ponuđen mnogim klubovima, pa je jasno da nije u planovima Žozea Murinja (Jose Mourinho). Vijest prenosi i poznati transferni insajder Fabrizio Romano.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.