EVROPSKA LIGA

U Budućnosti vjeruju da mogu izbaciti Sarajevo

Održana konferencija za medije

Piše: A. V. / Sport Avaz

Milinković i Terzić najavili utakmicu

Foto: pobjeda.me


Ekipu Budućnosti iz Podgorice u četvrtak očekuje gostovanje Sarajevu u sklopu trećeg pretkola Evropske lige. 

Crnogorski prvak sinoć je na Starom aerodromu obavio trening, a danas će čarter letom doputovati u Sarajevo.

Dan prije polaska održana je konferencija za medije, gdje je utakmicu najavio trener Budućnosti Mladen Milinković.

Milinković vjeruje da se njegov tim može plasirati dalje, ali respektuje prvaka BiH.

- Mnogo više ljudi sada vjeruje u Budućnost nakon što smo prošli jednu kvalitetnu ekipu Astane. Međutim, pokušavamo momke da oslobodimo euforije, da ih držimo na zemlji kako bi bili maksimalno koncetrisani. Samo koncetrisani sto posto na utakmicu možemo da napravimo još jedan dobar rezultat - poručio je Milinković.

Trener Budućnosti je obećao da će njegovi igrači pružiti maksimum.

- Sarajevo je stvarno dobar protivnik, a to ne govorim iz kurtoazije. To je tim koji se nalazi u sjajnoj formi i tim koji želi da se domogne plej-ofa Evropske lige, ali i grupne faze. Međutim, obećavam da će igrači dati maksimum i da će pokušati da obraduju sve ljude koji vole Budućnost. Prolaz dalje bi mnogo značio za sve nas, za klub, ali i za crnogorski fudbal - jasan je Milinković, koji je sa stručnim štabom skenirao vrline i mane bh. prvaka.

- Igrači su upoznati sa svim, ali nekada možete da vidite mane, ali ako ih ne iskoristite - onda je to mrtvo slovo na papiru. Nadam se da će naši igrači uraditi sve što je u njihovoj moći da obezbijede plasman u naredno kolo. Za 90, 120 minuta ili poslije penala - to za nas nije bitno - rekao je Milinković.

Svi u klubu vjeruju u uspjeh, posebno nakon historijskog trijumfa nad Astanom u Almatiju.

- Kada napravite nešto u životu, ne trebate da se zadovoljite sa tim. Uvijek treba težiti nečem većem. Mi smo pred utakmicu sa Astanom imali osjećaj da možemo da prođemo. Sada imamo ogromnu volju i želju, ali Sarajevo se nalazi u boljoj formi nego Astana - poručio je Milinković.

Heroj iz utakmice s Astanom, Vasilije Terzić, očekuje težak meč u Zenici.

- Sarajevo je odlična ekipa, ali uz disciplinovanu igru i ukoliko ponovimo pristup kao protiv Astane možemo do još jednog uspjeha u Evropi. Nadam se da ćemo doći do povoljnog rezultata kako bi obradovali sve naše navijače – Terzić i dodao:

- Najbitnije je da odigramo kao tim, a ko će biti pojedinac koji će iskočiti - to je najmanje bitno. Najvažnije je da mi prođemo dalje. Važnu ulogu bi mogla da odigra sredina terena, čini mi se da će proći dalje onaj ko se tu bolje snađe. Nadam se da ćemo to biti mi – dodao je.

Susret između Sarajeva i Budućnosti igra se u četvrtak na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom od 20:00 sati.

Više o temi

EVROPSKA LIGA
Grbić: Sarajevo je ozbiljan protivnik
NA VRH

Komentari