LIGA EVROPE

Marinović: Imam maksimalno povjerenje u moju ekipu

Siguran sam da ćemo moji momci to dobro odraditi

Piše: N. D. / Avaz.ba

Marinović: Pokušati iskostiti mane protivnika

Foto: FK Sarajevo


Sarajevo će sutra u okviru 3. pretkola Lige Evrope sutra u 20 sati dočekati Budućnost. Pred ogled u Zenici govorio je prvi strateg tima s Koševa Vinko Marinović.

- Što se tiče sutrašnje utakmice naravno da je utakmica od jednog značaja kako za nas tako i za Budućnost, pogotovo u ovoj vrsti takmičenja kada se igra samo jedna utakmica tako da će nam sutra trebati jedna maksimalna koncentracija na utakmici i obično te utakmice odlučuju neki sitni detalji, ali siguran sam da ćemo moji momci to dobro odraditi i imam maksimalno povjerenje u njih, rekao je Marinović.

Kako je naglasio Budućnost su dobro skautirali on i njegov stručni štab.

- Budućnost je jedna iskusna ekipa koja zna da igra i mislim da ove utakmice koje smo skautirali mogu reći da su odigrali dobro i kvalitetno i namučili su dobro Ludogorets, dok su s Astanom također bili dobri i pobijedili ekipu koja je gotovo stalno učesnik evropskih takmičenja. Imaju iskustvo, znaju da igraju i naravno da smo mi to skautirali i nadam se da ćemo sutra da neutrališemo te njihove dobre strane i pokušati ćemo iskoristiti njihove loše strane. Teško je uporediti bh. ligu s crnogorskom pogotovo kada se sada igra jedna utakmica, naglasio je prvi strateg Sarajeva.

Domaći nogomet
Marinović: To moramo popraviti, to se plaća
NA VRH

Komentari