EVROPSKA LIGA

Sarajevo u borbi za plej-of, bordo tim izraziti favorit protiv Budućnosti

Susret trećeg pretkola

Meč će se igrati na stadionu Bilino polje u Zenici. FK SARAJEVO

Piše: A. V. / Sport Avaz

24.9.2020

Fudbaleri aktuelnog bh. prvaka Sarajeva večeras u Zenici igraju meč trećeg pretkola Evropske lige, a protivnik im je Budućnost iz Podgorice.

Sarajevo u treće pretkolo Evropske lige dolazi direktno iz Lige prvaka, gdje je u drugom pretkolu eliminisano od Dinamo Bresta (1:2).

Budućnost je s druge strane u drugom pretkolu Evropske lige priredila veliko iznenađenje, savladavši u gostima favoriziranu Astanu s 0:1.

Na sinoćnjoj press konferenciji trener Sarajeva Vinko Marinović poručio je kako ima maksimalno povjerenje u svoje momke.

- To je susret od velikog značaja kako za nas tako i za Budućnost, pogotovo u ovoj vrsti takmičenja kada se igra samo jedna utakmica tako da će nam sutra trebati maksimalna koncentracija i sigurno da će ovu utakmicu odlučiti sitni detalji. Ubijeđen sam da će moji momci sutra to dobro odraditi i imam jedno maksimalno povjerenje u njih - rekao je Marinović i dodao kako je njegov stručni štab odlično upoznat s protivnikom.

- Naravno da smo ih skautirali. Ekipa Budućnosti je iskusna ekipa koja zna da igra, a ove utakmice koje smo gledali i skautirali mogu reći da su izuzetno kvalitetni. Namučili su Ludogorec, a sa Astanom su odigrali kvalitetno i pobijedili. Imaju iskustvo, znaju da igraju, naravno da smo sve to pregledali i nadam se da ćemo sutra to uspjeti da neutrališemo i da ćemo probati iskoristiti njihove slabe strane.

Sarajevo će u večerašnjem meču biti bez povrijeđenih Hrvoja Miličevića i Ivana Jukića, te Zinedina Mustedanagića, koji ima jednu utakmicu suspenzije.

S druge strane, plasmanu u plej-of nadaju se i u Budućnosti, čiji trener Mladen Milinković vjeruje da njegovi igrači mogu napraviti novi uspjeh, ali samo ako pruže sve od sebe.

- Ne treba se zadovoljiti postignutim. Kada napravite nešto veliko, onda je logično da se od vas očekuje još više. To je sportski, tako treba da bude, ali mi smo se ovih dana trudili da oslobodimo ekipu od euforije. Igrači treba da budu čvrsto na zemlji, maksimanlno posvećini predstojećem meču, svjesni da novi uspjeh mogu da naprave samo ako pruže 100 postomogućnosti - rekao je Milinković, koji je govorio i o Sarajevu.

- Sarajevo je ozbiljan klub, ima dobru ekipu, u formi su… I oni dugo čekaju veliki rezultat u Evropi i siguran sam da će uraditi sve da se domognu grupne faze. Imaju i ozbiljnog trenera, Vinka Marinovića. Neće se zavarati nakon našeg rezultata u Almatiju. U sastavu je nekoliko iskusnih fudbalera. Među njima je kapiten Ahmetović, koji ima 35 godina, ali igra kao da ima 20. Osjećaju priliku, ali osjećamo je i mi. Ovo je šansa naše generacije da pomjeri granice u Evropi - dodaje Milinković, koji će večeras moći računati na svog kapitena i najboljeg igrača Draška Božovića.

Susret između Sarajeva i Budućnosti igra se večeras na stadionu Bilino polje s početkom od 20:00 sati, a prenosit će ga Arena Sport 1.

Prema Mozzart Betu, Sarajevo je večeras izraziti favorit, a kvota na njegovu pobjedu iznosi 1.65.

Ostale kvote pogledajte ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.