BUDIMPEŠTA

Bajern Minhen i Sevilja u pohodu na drugi trofej UEFA Superkupa

Večeras susret UEFA Superkupa

Detalj s posljednjeg treninga Bajern Minhena. AFP

Piše: A. V. / Sport Avaz

24.9.2020

Večeras se na Puškaš Areni u Budimpešti (21:00) igra susret UEFA Superkupa, u kojem će se za svoj drugi trofej ovog takmičenja boriti osvajači Lige prvaka i Evropske lige, Bajern Minhen i Sevilja

Bajern Minhen je do svog šestog naslova Lige prvaka stigao pobjedom u finalu nad Pariz Sen-Žermenom rezultatom 1:0.

Sevilja je u finalu Evropske lige igrala sa Interom i savladala ga rezultatom 3:2, čime je osvojila svoju rekordnu šestu titulu.

- Sevilja je zasluženo osvojila Evropsku ligu. Oni su zrela momčad, taktički dobra. Njihov trener radi dobar posao. Bit će to dinamičan meč. S obje strane možemo očekivati mnogo u fudbalskom smislu, a iz tog razloga i vrhunsku utakmicu. Očekujem da tim bude 100 posto fokusiran i da ozbiljno shvati utakmicu. Želimo dobiti utakmicu. Riječ je o finalu, a finala su uvijek posebna – rekao je Hans-Diter Flik (Hans-Dieter Flick), trener Bajern Minhena.

Flik večeras ne može računati jedino na Kingslija Komana (Kingsley Coman), strijelca pobjedničkog gola u finalu protiv PSG-a, dok je pod znakom pitanja nastup Alfonsa Dejvisa (Alphonso Davies).

- Bajern ima trenera kojem idu velike zasluge zbog načina na koji je vodio ekipu i dao joj snažan identitet uz puno usredotočenosti na timski rad. Vrlo je teško napraviti ono što je on napravio. On zna tačno kako njegov tim treba igrati, kako napadati i kako se braniti. Igrat ćemo protiv najbolje momčadi svijeta u ovom trenutku, ali ne želimo se unaprijed predati – poručio je trener Sevilje Hulen Lopotegi (Julen Lopetegui).

Bajern i Sevilja do sada su se sastali samo dva puta i to u četvrtfinalu Lige prvaka u sezoni 2017/18, kada su uspješniji bili Bavarci.

Prvi meč u gostima dobili su s 1:2, pa im je 0:0 u revanšu bilo dovoljno za prolaz dalje.

I jedni i drugi ovo takmičenje su osvajali jedanput, Bajern 2013., a Sevilja 2006. godine.

Bajern će večeras biti veliki favorit, a Mozzart Bet na njegovu pobjedu nudi kvotu 1.40.

Ostalu ponudu pogledajte ovdje.

Mogući sastavi:

Bajern Minhen: Nojer - Lukas Ernandez, Boateng, Alaba, Dejvis - Gorecka, Kimih; Sane, Miler, Gnabri – Levandovski.

Sevilja: Bunu - Navas, Kunde, Dijego Karlos, Esckdero - Rakitić, Fernando, Džordan; Suso, En-Nesiri, Okampos


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.