DOBRA VIJEST

UEFA dozvolila pet izmjena u klupskim i reprezentativnim takmičenjima

U zapisniku će biti dozvoljeno prijaviti 23 igrača

Promjene pravila. UEFA

Piše: A. V. / Sport Avaz

25.9.2020

Sjednica Izvršnog odbora UEFA-e, održana je u jučer u Budimpešti uoči utakmice Superkupa između Bajern Minhena i Sevilje.

U dogovoru sa Evropskim udruženjem klubova (ECA) i evropskim fudbalskim ligama, Izvršni odbor UEFA-e odlučio je da će se u reprezentativnim pauzama u martu i septembru 2021. godine igrati po tri, umjesto predviđene dvije utakmice. Time će se nadoknađivati termini izgubljeni u martu 2020. godine.

Pripremne utakmice za Evropsko prvenstvo igrat će se između 31. maja i 8. juna 2021. godine. Tačan raspored odigravanja kvalifikacionih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će definisan u decembru ove godine.

Završni turnir UEFA Lige nacija zakazan je za termin od 6. do 10. oktobra 2021. godine, a interes za domaćinstvo iskazale su Italija, Holandija i Poljska koje se u ovom takmičenju nalaze u grupi sa Bosnom i Hercegovinom.

U svim utakmicama Lige nacija, plej-ofu evropskih kvalifikacija, kvalifikacija za EP za žene, grupne faze Lige prvaka i Evropa lige, te u utakmicama Lige prvaka za žene, bit će dozvoljeno po pet izmjena, kako bi se smanjio pritisak na igrače zbog zgusnutog kalendara. U zapisniku će biti dozvoljeno prijaviti 23 igrača.

Sjednice Izvršnog odbora UEFA u decembru 2020. i martu 2021. godine, kao i redovni UEFA Kongres u martu 2021. godine biće održani u Švajcarskoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.