NJEMAČKA

Bajern i Alaba nikako da se dogovore, dijeli ih šest miliona eura

Stižu pomirljivi tonovi, ali nikako da se stvar zaključi

Alaba: Hoće li ići iz Minhena. Arhiv

Avaz Sport

25.9.2020

Od strane rukovodilaca Bajerna stižu pomirljivi tonovi, komplimenti na račun Davida Alabe i poruka da mu nigdje neće biti tako lijepo kao u Bajernu. Insajderske informacije govore da je i austrijski univerzalac za to da produži ugovor i ostane. Ali dogovora nema pa nema. I sve je manje prostora za eventualni transfer jednog od najboljih igrača Bajerna. Situacija je, dakle, jasna - ukoliko u najskorije vrijeme ne dođe do sporazuma dvije strane postat će vrlo izvjesno da Alaba već u januaru potpiše predugovor sa nekim od zainteresovanih klubova, odnosno da na kraju sezone ode bez obeštećenja, prenosi "Mozzart".

Večeras stižu nove vijesti iz Njemačke oko trenutno najvećeg spora u evropskom fudbalu i naravno da se tiču novca. Navodno, Bajern je pred Davida Alabu stavio slijedeću ponudu - 290.000 eura sedmično i ugovor na četrii godine. To bi na godišnjem nivou iznosilo nešto više od 15.000.000 eura. Zahtjevi Alabinih predstavnika daleko su veći - 440.000 eura sedmično i ugovor na pet godina. 

Ovo bi značilo da Alaba postaje najplaćeniji igrač Bajerna sa 21 milion eura po sezoni, a Bavarci ne žele da poremete hijerarhiju u svlačionici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.