POTVRĐENO

Bičakčić otpao za oktobarske utakmice

Veliki hendikep za "Zmajeve" i selektora Bajevića

Bičakčić: Povrijedio se u susretu s Bajernom. AGENCIJE

Piše: A. V. / Sport Avaz

29.9.2020

Defanzivac Hofenhajma Ermin Bičakčić neće biti na raspolaganju selektoru Dušku Bajeviću u oktobarskim mečevima reprezentacije BiH, potvrđeno je iz N/FS BiH.

Bičakčić se povrijedio u nedjelju u prvenstvenom susretu 2. kola Bundeslige protiv Bajern Minhena pa će zbog toga propustiti utakmice protiv Sjeverne Irske u baražu za plasman na Euro 2020, kao i duele sa Nizozemskom i Poljskom u Ligi nacija.

- Prvi pregledi su pokazali da se radi o povredi unutrašnjeg meniskusa koljena - kaže doktor reprezentacije prof.dr. Reuf Karabeg i nastavlja:

- Danas je planirano da se Bičakčiću uradi artroskopija koljena tako da bi nakon toga trebali imati kompletniju informaciju o njegovom zdravstvenom stanju. Mada je on već uradio magnetnu rezonancu, ovaj pregled nije dao eksplicitnu potvrdu da je riječ o povredi prednjeg križnog ligamenta. U svakom slučaju na Bičakčića se neće moći računati za oktobarske utakmice.

Dr. Karabeg je još dodao da će medicinski tim pratiti tok njegovog oporavka i u stalnom je kontaktu sa ljekarima koji vode brigu o Bičakčiću, kao uostalom što je praksa kad se bilo koji naš reprezentativac povrijedi.

Ranije je zbog povrede otpao Adnan Kovačević, kao i Toni Šunjić, koji zbog transfera u Kinu mora proći karantin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.