REPREZENTATIVCI

Anel Ahmedhodžić za "Avaz": Siti sam gledao zbog Džeke, sada ću igrati s njim

Imamo dobar tim i vjerujem da možemo proći Sjevernu Irsku

Ahmedhodžić: Čeka svoju priliku. Arhiv

Piše: N. D. / Avaz.ba

29.9.2020

Prije 15-tak dana Fudbalski savez Bosne i Hercegovine dobio je zvaničnu potvrdu da Anel Ahmedhodžić može nastupiti za nacionalni tim naše zemlje.


Sjajan osjećaj

- FIFA Komitet za status igrača je prihvatio zahtjev Ahmedhodžića i FSBiH za promjenu sportskog državljanstva tako da ovaj fudbaler sada može igrati za reprezentaciju BiH - saopćeno je iz FSBiH.

Anel Ahmedhodžić je rođen 26. marta 1999. godine, a trenutno nastupa za Malme. Prošao sve selekcije Švedske, ali je odlučio da će igrati za A reprezentaciju BiH.

Duško Bajević, jučer je objavio spisak igrača na koje računa u baražu Lige nacija i dvije utakmice nakon toga, a na njemu se očekivano našao Ahmedhodžić.

– Sjajan je osjećaj. Dobio sam priliku da se pridružim reprezentaciji Bosne i Hrecegovine i da upoznam nove saigrače. Zaista se osjećam veoma dobro – naglasio je ekskluzivno za „Avaz“ bh. defanzivac.

Prema njegovim riječima neke stvari i nekadašnje perspekitive izgledaju gotovo nevjerovatno.

– Nekada sam pratio Mančester Siti samo zbog Edina Džeke. On je moj fudbalski uzor iako igramo na različitim pozicijama. Sada mi se pružila prilika da igram s njim i ne mogu biti nezadovoljan razvojem situacije – naglašava 21. godišnjak.


Imamo kvalitet

Kako kaže, jako cijeni i ostale naše igrače. Pominje Miralema Pjanića, a vidi kvalitet tima koji je neophodan da se ostvari cilj.

– Imamo dobru ekipu. Pratio sam utakmice protiv Italije i Poljske i vidjelo se da posjedujemo kvalitet. Očekujem da prođemo Sjevernu Irsku, jer po mom mišljenju imamo kvalitetnije igrače, poručuje Ahmedhodžić.

Novopečeni bh. reprezentativac priželjkuje i svoje minute u dresu s bh. grbom.

– Nisam nestrpljiv, ali sam u svakom trenutku spreman igrati. Znam da su pred nama tri utakmice u sedam dana to su veliki napori i vjerovatno će više igrača dobiti priliku. Normalno je da se svi nadamo da ćemo igrati, ali to su stvari koje odlučuje selektor, naglasio je prvotimac Malmea.

Bosna pravi izbor


Anel Ahmedhodžić rođen je u Malmeu.

- Dosta je bilo govora o izboru nacionalnog tima. Dosta sam razmišljao. Volim Švedsku i Bosnu i ne može se svima ugoditi, ali na kraju odluka mora doći iz srca. Moje srce osjeća da je Bosna pravi izbor - napisao je Ahmedhodžić na društvenim mrežama kada je odlučio da će igrati za bh. reprezentaciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.