ŠPANIJA

Mesi objavio kraj rata s Barcelonom, uputio izvinjenje klubu i navijačima

Zvuči nevjerovatno da je Argentinac napravio zaokret od 180 stepeni

Lionel Mesi. Agencije

Avaz Sport

30.9.2020

Lionel Mesi (Messi) je objavio kraj rata Barceloni, koji je duže od mjesec dana bio udarna tema svih svjetskih medija.

U opširnom intervjuu za katalonski Sport, kapiten Barcelone i simbol kluba s “Kamp Noua” poručio je da je pogriješio, uputivši poruku pomirenja, izvinjenja i zajedništva.

- Nakon toliko neslaganja i sukoba, želim konačno stati u kraj svemu tome. Navijači Barcelone se moraju ujediniti i znati da najbolje tek dolazi. Još više strasti i entuzijazma je jedini način da ostvarimo sve naše ciljeve, uvijek ujedinjeni, veslajući u istom smjeru - izjavio je Mesi. 

Zvuči nevjerovatno da je Argentinac napravio zaokret od 180 stepeni.

- Preuzimam odgovornost za svoje greške. Ako sam i griješio, to sam radio samo da bih Barcelonu učinio boljom i jačom - prenosi katalonski Sport Mesijeve riječi.

Mesi je imao poruku i za navijače.

- Želim se obratiti svim članovima kluba i navijačima. Ako sam ih bilo kako uvrijedio, ili sam nešto uradio ili rekao, moraju  znati da sam to napravio uvijek misleći o tome šta je najbolje za klub i njegove interese - rekao je Argentinac. 

Mesi je očajnički želio otići iz Barcelone, a pozivao se na činjenicu da može besplatno napustiti klub u posljednoj godini ugovora. Međutim, klub se zatim oglasio poručivši da može otići samo u slučaju da neko plati 700 miliona eura na ime obeštećenja.

Malo je nedostajalo da Mesi i Barselona završe i na sudu, ali takav epilog je izbjegnut u posljednjem trenutku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.