LIGA EVROPE

Marinović: Svi smo podređeni jednom cilju i nadamo se da ćemo u tome uspjeti

Škoti imaju pravo na svoja očekivanja, a mi našu računicu

Marinović: Veoma kvalitetna ekipa. Arhiv

Avaz Sport

30.9.2020

Vinko Marinović pred sutrašnji ogled plej-ofa Lige Evrope, kaže da se njegova ekipa dobro pripremila za veoma kvalitetnog protivnika.

- Veoma kvalitetna ekipa i koja u svojim redovima ima veliki broj reprezentativaca. Igraju dosta dobro i u prvenstvu, znamo sve o njima. Promijenili su ekipu, dosta igrača je novih tu, promijenili su i sistem igre. Oni imaju u napadu sposobnosti da puno šutiraju, kao što su prošle godine uradili, to moramo oprezni i koncentrirani. To su kvalitetne ekipe, ne smijemo dozvoliti da nam padne koncentracija i da budemo maksimalno oprezni i spremni tokom cijele utakmice, naglašava prvi strateg Sarajeva.

Kako kaže, Škoti imaju pravo na svoja očekivanja, obzirom da najavljuju siguran prolaz, ali Sarajevo traži svoju računicu.

- Moramo odigrati kvalitetno i da dođemo do toga da je naš fudbal dosta napredovao. Imamo mi svoj stav i optimizam pa vidjet ćemo sutra, ono što je sigurno da smo dosta motivirani, rekao je Marinović, koji se potom osvrnuo i na svoj igrački kadar. 

Sušić je imao povredu u hodu se oporavlja i priprema. To je jedan od razloga i zbog nešto lošije igre protiv Budućnosti, on može mnogo bolje i očekujem sutra da bude na visokom nivou. Imamo 20 igrača i svi su spremni i nedostajat će nam sutra Rahmanović, moramo se okrenuti drugim opcijama i načinu igre. Svi smo podređeni jednom cilju i nadamo se da ćemo u tome uspjeti, kazao je Marinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.