BORDO KLUB

Sarajevo tačno 40 godina nakon velike utakmice protiv HSV-a dočekuje Seltik

Pred krcatim Koševom bilo je 3:3

Sarajevo opet traži historijski uspjeh. Arhiv

Piše: Avaz Sport

1.10.2020

Na današnji dan prije tačno 40 godina FK Sarajevo je u uzvratnoj utakmici Kupa UEFA na stadionu Koševo, pred oko 45.000 gledalaca, odigrao 3:3 sa njemačkim HSV-om. Zbog poraza u prvom meču u Hamburgu 4:2 izabranici Fuada Muzurovića oprostili su se od daljnjeg takmičenja, ali ostaje zapisano da je tada Sarajevo odigralo jednu od najboljih evropskih utakmica u svojoj historiji. 

HSV je bio najveći klub koji je gostovao u Sarajevu, nakon Mančester junajteda. Sarajevo je revanš na Koševu dočekalo oslabljeno, budući da je sudija prvog susreta Tomas (Thomas) pokazao crvene kartone čak trojici fudbalera Sarajeva u prvom susretu, ali su navijači Sarajeva do posljednjeg mjesta i pjesmom nosili svoj tim do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Večeras Sarajevo neće imati podršku navijača na stadionu. Igrat će u Zenici, ali će bordo srca kucati za momke u bordo dresovima da odigraju dobru utakmicu i ostvare historijski uspjeh protiv Celtika i budu prvi bh. klub koji će ući u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.