LEGENDA TIMA S KOŠEVA

Janjoš za "Avaz": Najveća snaga FK Sarajevo je sjajna atmosfera u ekipi, pokazati karakter protiv Seltika

Kolektivnim duhom možemo da pobijedimo puno kvalitetnijeg protivnika, što je u ovom slučaju Seltik, rekao Janjoš

Janjoš: Srcem i dušom sam uz bordo momke. Avaz

Piše: A. Jamaković / Avaz.ba

1.10.2020

Legenda Fudbalskog kluba Sarajevo Mehmed Janjoš tim sa Koševa predvodio je kao trener u plej-ofu Evropske lige prije 11 godina. Tada je u dvomeču sa rumunskim Klužom Sarajevo od prolaza dalje dijelio jedan pogodak, a navijačima se još kroz glavu vrti šansa u kojoj je stativu pogodio Damir Hadžić.  

Janjoš je za Avaz.ba prokomentirao večerašnje šanse FK Sarajevo protiv škotskog velikana Seltika u plej-ofu Evropske lige.

-    Seltik je vrlo jaka ekipa koja zna igrati u Evropi, imaju veliki kvalitet. Favoriti su, ali ja sam srcem i dušom za bordo momke. Nadam se da bi trebali, da bi mogli skinuti jedan maler ulaska u grupnu fazu. Hendikepirani smo što igramo u Zenici i bez publike, ali nadam se da Sarajevo može večeras da napravi rezultat. Isto tako trebamo biti svjesni i kvaliteta Seltika. Šta god da se dogodi život ide dalje, moramo biti svi uz bordo momke – rekao je Janjoš.

Najveću snagu Sarajeva vidi u dobrom i zdravom ambijentu te sjajnoj atmosferi koja vlada u ekipi.

- Kolektivnim duhom možemo da pobijedimo puno kvalitetnijeg protivnika, što je u ovom slučaju Seltik. Sarajevo je klub koji je sada dobro vođen, ima kvalitet, mislim da uz dosta sreće, koja će nam trebati, i maksimalne borbenosti, treba pokazati obraz i karakter. Mislim da to neće izostati – kazao je popularni Čala.  

Ističe da je teško porediti sadašnju ekipu i onaj tim koji je on kao trener vodio protiv Kluža.

- Igrali smo tada dobro, ali nismo imali sreće da prođemo. Posebno kvalitetno smo odigrali u Rumuniji – naveo je Janjoš.

Ističe da je i ovim rezultatom Sarajevo napravilo sjajan uspjeh što pokazuje kvalitet ekipe.

- Mi smo takvi ljudi, čim se dogodi neki neuspjeh okrećemo glavu, ne treba tako. Treba učinit sve da se dođe do pobjede, ali i ako se izgubi treba čestitati protivniku i nastaviti dalje. Želja je svih nas da večeras bude pozitivan rezultat – rekao je Janjoš.   


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.