EVROPSKA LIGA

Hadžibegić za "Avaz": Fudbaleri Seltika misle da će lako sa Sarajevom, ali se varaju

Seltik je veliko svjetsko ime, ali Sarajevo ima kvalitet i vjerujem da može do historijskog rezultata, rekao je Hadžibegić za "Avaz"

Hadžibegić: Očekujem vrlo tešku utakmicu. Arhiv

Piše: A. Milišić / Sport Avaz

1.10.2020

Fudbaleri Sarajeva večeras igraju najvažniju utakmicu svojih karijera.

Bordo tim će na stadionu "Bilino polje" u okviru plej-ofa Evropske lige ugostiti škotski Seltik i pokušati ostvariti historijski plasman u grupnu fazu.

Sarajevo na pragu historijskog rezultata povod je za razgovor s legendom kluba sa Koševa i selektorom reprezentacije Crne Gore, Farukom Hadžibegićem.

- Očekujem vrlo tešku utakmicu. Seltik je veliko svjetsko ime, imaju iskustvo na svojoj strani, ali Sarajevo ima kvalitet i vjerujem da ova ekipa odgovornim pristupom igri večeras može odigrati dobru utakmicu - rekao je Hadžibegić za "Avaz".

Šansu Sarajeva vidi u činjenici da će pritisak večeras biti na strani škotskog prvaka te ekipa Sarajeva to može i treba iskoristiti.

- Oni sigurno misle da će lako dobiti ovu utakmicu i Sarajevo to treba pokušati iskoristiti. Tu je najveća šansa Sarajeva. Fudbaleri moraju znati da sebi ne smiju dozvoliti ni trenutak opuštanja, to su iskusne ekipe koje i mali gubitak koncentracije kažnjavaju - dodao je Hadžibegić.

Raduje ga dobra atmosfera koja u posljednje vrijeme vlada u svlačionici bh. prvaka.

- Sarajevo ima iskusnu ekipu i nije slučajno što u posljednje vrijeme bilježi dobre rezultate. To je plod višegodišnjeg rada čije rezultate danas vidimo - rekao je Hadžibegić.

Ističe da je ekipa Sarajeva zrela za historijski plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja.

- U utakmicu treba ući bez straha. Iako je Seltik favorit, disciplinovanom igrom bez opuštanja Sarajevo večeras može odigrati dobru utakmicu i ostvariti historijski rezultat - zaključio je Hadžibegić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.