DERBI KOLA

Žižović: Očekuje nas možda i najteža utakmica

I mi i Sarajevo smo na sjajan način predstavljali bh. fudbal u Evropi

Žižović: Šteta je što na tribinama neće biti navijača. Arhiv

Piše: Avaz Sport

4.10.2020

Derbi 10. kola m:tel Premijer lige BiH odigrat će Zrinjksi i Sarajevo sutra (18 sati) Pod Bijelim brijegom.


- Očekuje nas možda i jedna od najtežih utakmica što se tiče prvenstva u ovom momentu, s obzirom na to da je Sarajevo aktuelni prvak, te da još uvijek nemaju poraz u ovoj sezoni, rekao je trener Zrinjskog Mladen Žižoviž te dodao: 


- Nadamo se da ćemo mi sutra srušiti tu tradiciju, upisati bodove i doći u situaciju koju smo priželjkivali, a to je da smo pri samom vrhu tabele, uz jednu dobru igru, zalaganje i kontinuitet u radu. I mi i Sarajevo smo na sjajan način predstavljali bh. fudbal u Evropi... Sigurno je da se očekuje zanimljiva utakmica.


Trener "Plemića" ističe da je šteta što na tribinama neće biti navijača.


- Bilo bi dobro da bude bar jedan dio navijača na tribinama, pa da svi zajedno pogledamo dvije ponajbolje bh. ekipe, bar po trenutnoj formi.

Žižović sutra neće moći računati na na dva bivša igrača Sarajeva.

- Barbarić i Bekić su sigurno van stroja, a Filipović vrlo vjerovatno neće nastupiti u sutrašnjoj utakmici. To su tri igrača koja su u ranijem periodu dala značajan doprinos, ali na nama je da nađemo najbolja rješenja za njihove izostanke. Koga nema, bez njega se može i mora. Sigurno je da ćemo sutra tražiti pobjedu, ko god bude igrao...


Ispravan stav

Ohrabruje da na ovakav način dolazimo do igre i rezultata. U prethodnih sedam utakmica prikazali smo otprilike ono čemu težimo i što smo radili u proteklih 10-11 mjeseci, svakim treningom, svakom utakmicom. Nekad to donese rezultat, nekad ne, ali kad imate ispravan stav i kada znate da ćete sigurno nekad naplatili ono što radite, sve je lakše. U prethodnih sedam utakmica postigli smo 21 pogodak, što je svakako moja, ali i želja svih nas koji smo u Zrinjskom. Da li ćemo to nastaviti da demonstriramo i u budućem periodu, ne znam, ali ćemo težiti tome, rekao je Žižović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.