BARAŽ ZA EURO

Selektor Sjeverne Irske pred meč na Grbavici: Nadam se da će nas Bosna potcijeniti i da ćemo to znati iskoristiti

To su dvije izjednačene selekcije, a pobijedit će ona reprezentacija koja bude raspoloženija

Baraklo: Nadam se da su gledali našu utakmicu s Norveškom i da smatraju da će im biti lako protiv nas. Portadowntimes.co.uk

(G. Š.)

5.10.2020

Naš najbolji državni fudbalski tim će u četvrtak (20.45 sati - stadion Grbavica) protiv Sjeverne Irske odigrati polufinale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo. 

- Nadam se da su gledali našu utakmicu s Norveškom i da smatraju da će im biti lako protiv nas, rekao je selektor reprezentacije Sjeverne Irske Ijan Baraklo (Ian Baraclough) te dodao:


- Bili smo neprepoznatljivi u tom duelu. Znali smo da će to biti težak meč i tako je i bilo. Nakon utakmice dobio sam brojne poruke od igrača koji su mi govorili da se ovo neće odraziti na utakmicu protiv BiH. 


Baraklo ističe da su njegovi izabranici su počeli igrati u svojim klubovima, a napadači zabijaju golove. 


- Laffert, Washington i Magennis su nedavno bili strijelci... Nadam se da će nas Bosna potcijeniti i da ćemo to znati iskoristiti.

S druge strane, konstatuje da su Edin Džeko i Miralem Pjanić dobri fudbaleri koji imaju ogromno iskustvo. 


- Oni igraj na najvišem mogućem nivou... Ipak, Bosna ima još mnogo drugih igrača koji su opasni. Ako se samo skoncentrišemo na njih dvojicu, onda možemo imati problema. Utakmica protiv Bosne će biti veliki test za nas. Moramo otići kod njih i ostvariti pobjedu. Mislim da imamo igrače koji to mogu ostvariti. To su dvije izjednačene selekcije, a pobijedit će ona reprezentacija koja bude raspoloženija, zaključio je Baraklo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.