REPREZENTACIJA

Baraž za EURO: BiH po strogom COVID protokolu danas počinje pripreme za baraž

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži i početi pripreme za meč baraža za EURO protiv Sjeverne Irske. Gosti u srijedu neće imati trening, odlučili samo prošetati po Grbavici

Reprezentacija BiH. Arhiv AA

Avaz.ba

5.10.2020

Fudbalski „A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine danas će se okupiti na Ilidži gdje će se pripremati za utakmicu baraža za plasman na EURO koju će odigrati 8. oktobra protiv Sjeverne Irske na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA). 

Tri dana potom izabranici selektora Dušana Bajevića igrat će meč trećeg kola UEFA Lige nacija grupe ”A” Lige ”A” sa Holandijom u Zenici, a 14. su u istom takmičenju u četvrtom takmičarkom krugu u Wroclawu gosti Poljske.

- Najbolji bh. igrači boravit će narednih nekoliko dana na Ilidži a treninzi će se obavljati u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. I tokom ovih priprema, zbog epidemiološke situacije, medijske aktivnosti neće biti ogranizovane kao što je to ranije bila praksa. Mediji neće imati pristup igračima, ni treninzima (osim službenih medijskih aktivnosti 7. oktobra), ali će N/FS BiH obezbijediti preuzimanje fotografija i video materijala preko svoje zvanične web stranice i/ili posebnih linkova, saopštili su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Službena konferencija za medije nacionalnog tima BiH bit će održana u srijedu, 7. oktobra, na stadionu ”Grbavica” u 17 sati, a trening u 17.30 i otvoren će biti prvih 15 minuta za predstavnike medija.

Sjeverna Irska će svoju oficijelnu konferenciju održati u 19.15 sati, takođe na Grbavici, a umjesto treninga u isto vrijeme na stadionu je zakazana šetnja njihovog tima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.