PRIJELAZNI ROK

Hoće li danas još dva naša reprezentativca realizovati transfere

Ooga ljeta čak šest naših reprezentativaca napravilo je transfere, a danas bi to mogla učiniti još dvojica - Amer Gojak (Dinamo Zagreb) i Sead Kolašinac (Arsenal).

Danas konačna odluka o dva transfera. Arhiv

Piše: G. Š.

5.10.2020

Večeras tačno u ponoć završava se ljetni prijelazni rok u najboljim ligama Evrope (ligama petice). Podsjetimo, ovoga ljeta čak šest naših reprezentativaca napravilo je transfere, a danas bi to mogla učiniti još dvojica - Amer Gojak (Dinamo Zagreb) i Sead Kolašinac (Arsenal).

Gojak je na listi želja nekoliko klubova, prije svega iz Njemačke i Italije, te on ali i Dinamo vagaju ponude, a Kolašinac je najbliži transferu u Bajer Leverkuzen.


Prema posljednjim informacijama iz dobro obaviještenih menadžerskih krugova, predvodnik novog talasa naših najboljih fudbalera navodno je na korak od transfera u jedan poznati italijanski klub. Navodno, na čekanju je konačan dogovor klubova... 

 

S druge strane, Ibrahim Šehić je ovoga ljeta prešao iz Erzurumspora u Konjaspor, Darko Todorović iz Salcburga u Hajduk, Ervin Zukanović iz SPAL-a u Karagumruk, Miralem Pjanić iz Juventusa u Barcelonu, Armin Hodžić iz Fehervara u Kasimpašu, a Smail Prevljak iz Slacburga u Eupen. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.