TREĆE POLUVRIJEME

Koronavirus i u švicarskoj reprezentaciji

Igrač Liverpula, koji je zadnji puta igrao za Švicarsku u Ligi nacija u junu prošle godine, stigao je u ponedjeljak u hotel gdje se okupila švicarska reprezentacija uoči prijateljskog sustreta protiv Hrvatske u srijedu

Reprezentativac Švicarske je odmah stavljen u izolaciju. Arhiv

Avaz Sport

6.10.2020

Švicarski nogometni savez (SFV) je u utorak objavio da je reprezentativac cShaquiri je prošlu sezonu odigrao svega sedam utakmica za Liverpool, a u samo dvije je bio u početnoj postavi, dok je ove sezone igrao samo u Carabao kupu.

Prije godinu dana je tražio odmor od reprezentacije kako bi se mogao koncentrirati na klupski nogmet i od tada nije dobio poziv od izbornika.

Nakon prijateljske utakmice protiv Hrvatske, koja se igra u srijedu u St Gallenu, Švicarska gostuje u Španjolskoj u Ligi nacija u subotu i onda u Njemačkoj tri dana kasnije. (Xherdan Shaqiri), koji se jučer priključio reprezentaciji prvi put gotovo posljednjih godinu dana, pozitivan na koronavirus.

Igrač Liverpula, koji je zadnji puta igrao za Švicarsku u Ligi nacija u junu prošle godine, stigao je u ponedjeljak u hotel gdje se okupila švicarska reprezentacija uoči prijateljskog sustreta protiv Hrvatske u srijedu.

SFV je dodao da je Šaćiri stavljen u izolaciju. 


- Razjašnjavamo s lokalnim zdravstvenim tijelima kako djelovati u ovoj situaciji, objavio je SFV, a prenosi SN.


Dvojica Šaćirijevih saigrača iz Liverpula, Sadio Mane i Tiago Alkantara (Thiago Alcantara), bili su pozitivni na koronavirus prošle sedmice.


Šaćiri je prošlu sezonu odigrao svega sedam utakmica za Liverpul, a u samo dvije je bio u početnoj postavi, dok je ove sezone igrao samo u "Carabao" kupu.

Prije godinu je tražio odmor od reprezentacije kako bi se mogao koncentrirati na klupski nogmet i od tada nije dobio poziv od selektora Vladimira Petkovića.  Nakon prijateljske utakmice protiv Hrvatske, koja se igra u srijedu u Senz Galenu, Švicarska gostuje u Španiji u Ligi nacija u subotu i onda Njemačkoj tri dana kasnije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.