BARAŽ ZA EURO

Enver Marić za "Avaz": U pobjedu treba vjerovati od prve minute

Bolju od Iraca, ali to treba dokazati na terenu. Vjerujem u naš tim i Duška, naravno.

Marić: Mislim da je dobro što se igra samo jedna utakmica. Arhiv

Piše: Goran Šumar

8.10.2020

Legendarni Leteći Mostarac Enver Marić (72) optimista je pred večerašnji (20.45 sati  - Grbavica) dugo očekivani duel baraža protiv Sjeverne Irske.

- Imamo pravo biti optimisti, u svakom slučaju - rekao je Marić iz svog berlinskog doma za "Avaz" te dodao:

- Mislim da je dobro što se igra samo jedna utakmica, bolje jedna nego dvije. Ili jesi ili nisi. Naši reprezentativci moraju maksimalno ozbiljno shvatiti predstojeću utakmicu. Igramo kod kuće, što je sigurno mala prednost, a također imamo dobru ekipu. Bolju od Iraca, ali to treba dokazati na terenu. Vjerujem u naš tim i Duška (Bajević - op.a.), naravno.

Ističe da mi imamo odličnih igrača koji igraju velikim evropskim klubovima.

- Prema tome, imamo kvalitet, ali nekada u fudbalu konačan rezultat zavisi samo od dana. I malo sreće, bez koje nema ništa. Ali, sreću uvijek treba provocirati, tražiti, pokušavati, biti uporan, ići do kraja - nema popuštanja. Nikada. Treba vjerovati u pobjedu od prve minute, 1:0 je isto kao i 7:0. Isto dobiješ bodova ili prolaz dalje. Prema tome, najvažnije je dati gol i pobijediti, konstatuje legenda Veleža, ali i našeg fudbala.

Naš državni tim će konačno imati i podršku s tribina, gdje će biti oko 2.000 navijača...

- I to je neka prednost. No, ne igraju navijači, nego igrači. Navijači te mogu podržati ako kreneš dobro. Jednostavno, naš tim od prve minute mora biti odlučan, disciplinovan, te da svaki igrač igra za ekipu. Kako se ono kaže: Svi za jednog, jedan za sve - zaključio je Marić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.