ITALIJA

Ronaldo izazvao veliki skandal u Juventusu

U središtu priče našao se Kristijano Ronaldo (Cristiano), najveća zvijezda Juventusa

Ronaldo. Arhiv

G. Š./SN

10.10.2020

Novi skandal 'kuha' se u Italiji, a vezan je uz kršenje protokola uspotavljenih zbog borbe protiv širenja koronavirusa. U središtu priče našao se Kristijano Ronaldo (Cristiano), najveća zvijezda Juventusa. Naime, prema informaciji koju je objavila "La Gazzetta dello Sport", Ronaldo je predvodio pobunu igrača Stare dame nakon neodigrane prvenstvene utakmice s Napolijem prošle nedjelje.

Juventus je, naime, trebao stvoriti 'balon' u J Hotelu, tek nekoliko metara udaljenom od trening centra "La Continassa", nakon što su dvojica članova vanjskog osoblja kluba dan prije, u subotu, bili pozitivni na testiranju na Covid-19. Prema "Gazzettinim" izvorima, Ronaldu se nije svidjela ideja o ostanku u hoteli još nekoliko dana, jer bi zbog toga propustio reprezentativnu prijateljsku utakmicu koju je njegov Portugal igrao sa Španijom.

Cijela je ekipa Juventusa, uključujući Ronalda, već bila provela dva testiranja na kojima su svi igrači bili negativni. Međutim, prema protokolu Fudbalskog saveza Italije, trebali su imati još jedan negativan test u sljedećim danima kako bi mogli prekinuti izolaciju u J Hotelu.


Ronaldo je navodno podigao glas pred klupskim direktorima i saigračima, te je odlučio napustiti svlačionicu "Allianz" stadiona nakon neodigrane utakmice s Napolijem bez obzira što je to značilo kršenje protokola. Portugalac je otišao kući kako bi prenoćio sa svojom obitelji, te je sljedećeg dana otputovao u domovinu gdje se priključio reprezentaciji. 

Ronaldov primjer slijedili su potom Paulo Dibal (Dybala), Huan Kuadrado (Juan Cuadrado), Danilo, Rodrigo Bentakur (Bentancur) i Merih Demiral, te su otišli u svoje reprezentacije, dok je vratar Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) otišao kući. 

Juventus je odmah o događaju obavijestio nadležna tijela. Ostatak ekipe ostao je u 'balonu' do srijede, kada je završila kolektivna izolacija, te su svi igrači pušteni svojim kućama, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.