LIGA NACIJA

Reprezentacija BiH u Zenici remizirala protiv Nizozemske

Dosta izmijenjen sastav izveo Bajević

Detalj iz Zenice. Anadolija

Piše: N. D.

11.10.2020

Reprezentacija BiH u Zenici je remizirala protiv Nizozemske. Bilo je 0:0, a gosti su bili opasniji. Ipak, može se reći da je bh. tim dobro parirao favoriziranim gostima. 

Za razliku od nedavnog, bolnog poraza od Sjeverne Irske, selektor naše reprezentacije Dušan Bajević je u startnoj postavi napravio šest izmjena. Umjesto Branimira Cipetića, Anela Ahmedhodžića i Seada Kolašinca, desni bok u zadnjoj liniji je zatvorio Advan Kadušić, stopersku poziciju Dennis Hadžikadunić, a lijevi bok Darko Todorović.

Amer Gojak se vratio u vezni red umjesto Amira Hadžiahmetovića, Benjamin Tatar je na krilnoj poziciji zamijenio Edina Višću, a centarfor Milan Đurić dobio je šansu umjesto kapitena Edina Džeke.

Nizozemci su napravili pritisak na početku susreta, ali osim jednog pokušaja koji je otišao preko gola nije bilo većih prijetnji.

Sa druge strane Amer Gojak je u prvom poluvremenu pravio probleme gostima, pa je zaprijetio već u 12. minuti, ali je izblokiran. Gosti su imali inicijativu do kraja prvog dijela, ali osim nekoliko ubacivanja naša odbrana nije dozvolila neke velike prilike.

U nastavku je sve izgledalo isto. Više su gosti imali loptu. Pokušavali su stvoriti pritisak, ali naši su tražili šanse iz kontri.

Jedna takva kontra umalo je urodila plodom kada je rezervista Kolašinac ušao u kazneni prostor, ali je u posljednji trenutak izblokiran. Igrao se 64. minut. Pet minuta kasnije, Edin Džeko je uposlio Miralema Pjanića, ali je njegov udarac dobro odbranio gostujući golman.

Mi smo i do kraja tražili kontre, ali su velike prilike ipak imali gosti. Ibrahim Šehić je dva puta bravurozno spasio naš gol, a u sudijskoj nadoknadi je Babel neometan šutirao pored gola.

ZENICA: Stadion Bilino polje. Gledalaca 1.800. Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija). Žuti kartoni: Kadušić i Hodžić (BiH), De Ron (Nizozemska).

Igrač utakmice: Ibrahim Šehić (BiH) - 7.

BiH: Šehić,  Todorović, Saničanin, Hadžikadunić, Kadušić (46. Kolašinac) – Cimirot, Pjanić (75. Lončar), Gojak, Krunić (75. Hodžić ), Tatar (54. Hadžiahmetović ), Đurić (61. Džeko). Selektor: Dušan Bajević. 

NIZOZEMSKA: Silesen, Damfris (70. Hateber), De Fraj, Van Dajk, Blind (86. Ake), Vajnaldum , De Ron , F. de Jong, Promes (86. Babel ), Malen (70. Berguis), L. de Jong. Selektor: Frank de Bur.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.