LIGA NACIJA

Hadžibegić: Ne smijemo upasti u zamku

Jako je važna utakmica i kada bismo stigli do tri boda, značilo bi da smo završili veliki dio posla

Odluka u predstojećem kolu. Arhiv

Piše: G. Š.

12.10.2020

Zaboravimo na kalkulacije, pred nama je možda ključnih 90 minuta, rekao je selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruka Hadžibegića pred sutrašnji (20.45 sati) duel sa Luksemburgom, u 4. kolu Lige nacija - grupa C.

Crnogorci ima maksimalnih devet bodova, Luksemburg šest, te bi u slučaju nove pobjede Hadžibegićevi izabranici napravili veliki korak ka plasmanu u Ligu B.

- Jako je važna utakmica i kada bismo stigli do tri boda, značilo bi da smo završili veliki dio posla. Morat ćemo da se adaptiramo na protivnika, na teren, na situaciju. Sve dok se sve ne završi matematički, nema igranja pokera sa situacijom na tabeli, rekao je naš stručnjak. 

Prije nešto više od mjesec Crnogorci su u Luksemburgu pobijedili 1:0 golom Fatosa Bećiraja iz penala. 


Uzeli smo tri boda – zbog čega, kako i na koji način, sve to je u redu. Ta utakmica je prošlost i samo možemo da izvučemo pouke iz nje. I ranije smo govorili da smo svjesni da nismo tada bili na nivou i da smo imali puno sreće, ali imamo tri boda više i to sada moramo da štitimo kao da je zlato. Pravimo temelje sutrašnjih boljih rezultata, grupa se širi, a stariji igrači poput Jovetića, Savića i Vukčevića na pravi način prenose iskustvo na mlađe. Pravimo dobru atmosferu u svlačionici, a dobri rezultati samo dodaju još bolji ambijent. 

Hadžibegić sutra neće moći da računa na Marka Bakića i Aleksandara Boljevića. 

- Nažalost, nemamo dvojicu igrača zbog kartona, ali to je sastavni dio igre. Jedna je utakmica, ima nas dovoljno, pa ćemo da vidimo. Nemamo vremena da pričamo oko toga ko nedostaje. Samo da mi budemo onakvi kakvi možemo. Luksemburg ima dobar tim, radi se o iskusnoj ekipi, igračima koji igraju Ligu šampiona, ima strance sa svih strana. Tako da ne smijemo da upadnemo u zamku. Daleko je Liga B. Imamo još tri utakmice i ne želim da pričam o tome. Dovoljno je da je svima jasno da nam je to cilj i želja, ali još nismo nigdje došli. Duže projekcije od narednih 90 minuta ne želim da dajem, zaključio je Hadžibegić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.