EURO U-21

Nade bh. fudbala danas gostuju Njemačkoj: Posljednja šansa za plasman na Evropsko prvenstvo

Ne idemo u Njemačku na izlet jer ovaj tim kad je na svom nivou može svakom da se suprotstavi, rekao je Alihodžić

G. Š.

Optimizam u taboru nada bh. fudbala

Foto: NSBiH


Mlada fudbalska reprezentacija BiH danas (18.15 sati) će u Firtu protiv Njemačke odigrati sedmu kvalifikacionu utakmicu za Euro U-21.

- Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe o kojoj ne treba previše trošiti riječi, rekao je  trener nada bh. fudbala Haris Alihodžić te dodao:

 

- Svi znamo koji je nivo Njemačka u svijetu fudbala i neosporno je da je to jak tim. Ono što je veoma bitno za nas, to je da su se svi pozvani igrači odazvali, te da su zdravi i spremni za utakmicu. Imamo dobru ekipu koja posjeduje veliki kvalitet i potencijal. Ne idemo u Njemačku na izlet jer ovaj tim kad je na svom nivou može svakom da se suprotstavi.

Defanzivac Besim Šerbečić je izjavio da je naš tim dobro radio na pripremama.

- Što je najbitnije, svi igrači su motivisani da se pokažu u najboljem svjetlu. Siguran sam da smo se dobro spremili za utakmicu i idemo da napravimo dobar rezultat, optimista je Šerbečić. 

Reprezentativac Ševkija Resić ističe da je atmosfera u našem timu jako dobra.

- Svi smo fokusirani samo na utakmicu sa Njemačkom... Svi znamo njihove kvalitete, ali mi smo se maksimalno spremili i probat ćemo da iskoristimo njihove mane. Pokazali smo u prijašnjim utakmicama da imamo kvalitet. Sada smo jači za igrače koji su nam nedostajali na prošlom okupljanju i sigurno da ćemo biti još kvalitetniji nego u prošlim susretima - zaključio je Resić.

Poredak: Belgija 13 bodova, Njemačka 12, BiH 8, Vels 6 i Moldavija 4.

NA VRH

Podijeli članak na