REAKCIJE

Iz Čelika odgovorili Džemidžiću: Deset godina ste besplatno koristili Bilino polje

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je uvijek dobrodošla

N. D.

Zenica: Čelik odmah reagirao

Foto: Arhiv


Nakon što je Nogometni savez BiH, s potpisom generalnog sekretara Adnana Džemidžića, upustio pismo prvom čovjeku Zenice Fuadu Kasumoviću, gdje su konstatirali da nisu dobrodošli u Zenici, oglasio se Fudbalski klub Čelik

Poštovani gospodine Džemidžić. S Vaše strane smo očekivali da se obratite klubu, a ne rukovodstvu grada koji je tek formalni vlasnik nekretnine koja je dom domaćina reprezentacije – stadion Bilino polje. Ipak, ne želeći ostati nijemi na optužbe protiv NK Čelik, kao predsjednik kluba imam dužnost da vas izvijestim o sljedećem. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je uvijek dobrodošla na stadion Bilino polje i uvijek će tako biti jer mjestu bosansko-hercegovačke državnosti i ne pripada ništa manje od toga. Stadion, kao domaćin sekretarijata NK Čelik Zenica, je podložan klupskom COVID-19 protokolu donesenom od strane nadležnih službi i u kojem je iz epidemiološko-sigurnosnih razloga potrebna najava za svakog pojedinca, a pogotovo za veće grupe ma ispred koga one dolazile. Obavijest o tome je javno istaknuta na ulasku u stadion. 

Podsjetit ću vas da ste pravo o besplatnom korištenju našeg doma u periodu između 2016. i 2026. god. stekli potpisivanjem ugovora sa Gradom Zenicom. Imajući u vidu na takve izvanredne pogodnosti koje N/FSBiH nema nigdje drugdje, bilo bi krajnje pristojno pokazati poštovanje prema domaćinu koji, želeći pomoći reprezentaciju svoje domovine, radne zadatke, treninge i utakmice izmješta kako bi pomogao reprezentaciju, uprkos njenom rezultatskom neuspjehu koji će vas, siguran sam, i finansijski pogoditi.

Za nas u Čeliku je fudbal mnogo više od toga. Vaš dopis ćemo protumačiti kao da ste konačno “pronašli razlog” koji ste toliko tražili. Kao što vam je dobro poznato, funkcioneri fudbalskih saveza, gradonačelnici pa čak i stadioni su prolazni. Ono što je vječno je naša ideja i stav kao usijani plamen u visokoj peći iz koje izlazi vreli i jaki čelik! Zenički Čelik!

Imajući u vidu najavljene promjene unutar N/FSBiH, iz jesenjeg prvaka Kantonalne lige ZDK vam svima želimo sretne buduće profesionalne izazove i sreću u pronalasku narednih angažmana, kaže se u pismu koje je potpisao predsjednik Zeničana Denis Mušović.

Više o temi Čelik

BIVŠI ASOVI
Kapitenu, sretan rođendan
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na