TEŠKE 90 GRAMA

Puma i Mate Rimac dizajnirali najbrže kopačke na svijetu

Kopačke su izrađene od superlagane pletene mreže presvučene tankim slojem umjetne kože kako bi se osigurao duži vijek trajanja

Kopačke teže svega 90 grama. Promo

A. M.

14.10.2020

Svjetski velikan sportske opreme Puma inspiriran Matom Rimcem i njegovim radom dizajnirao je 412 parova kopački koje će nositi najbolji fudbaleri svijeta.

Puma te kopačke predstavlja kao najbrže kopačke na svijetu, a pušteno ih je 412 jer je to simbolična brojka koja označava najveću brzinu koju može postići Rimčev automobil, piše Index.hr.

Kopačke teže svega 90 grama, a kreatori ih opisuju kao najbolje kopačke koje su ikad proizvedene.

Kopačke su izrađene od superlagane pletene mreže presvučene tankim slojem umjetne kože kako bi se osigurao duži vijek trajanja. Promo

- Cilj nam je bio stvoriti najbrže i najekstremnije moguće kopačke za fudbal. Htjeli smo ljudima omogućiti da vide kako bi kopačke mogle biti dizajnirane u budućnosti - rekao je direktor proizvodnje Pume Dominik Gatije (Dominique Gathier) pa dodao:

- Posmatrali smo kako se izrađuju hiperautomobili i prenijeli ključna saznanja u naš model kopački, s posebnim fokusom na to da smanjimo težinu kopačke, a zadržimo ostale vrhunske kvalitete.

Kopačke su izrađene od superlagane pletene mreže presvučene tankim slojem umjetne kože kako bi se osigurao duži vijek trajanja. Imaju i dva "prozorčića" na petama, što je direktno inspirisano izgledom Rimčevog automobila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.