FUDBAL

I Muslin se nudi, hoće li reprezentacija BiH azil za nezbrinute trenere

Bit će tu mnogo lobiranja

Muslim: Ranije bilo razgovora. Arhiv

Piše: N. D.

15.10.2020

- Postojao je kontakt sa ljudima iz BiH, ne krijem, ali nije došlo do dogovora. Od tada se nismo čuli. U svakom slučaju, otvoren sam za bilo kakav razgovor da vidim da li smo na istoj talasnoj dužini. Pratio sam u proteklom periodu reprezentaciju i šteta je što se nije plasirala na Evropsko prvenstvo, izjavio je Slavoljub Muslin za "reprezentacija.ba".

Ničim izazvan, čovjek je otvoren za razgovor, kao što je i Mladen Krstajić, dok peče rakiju. Navodno je ovaj drugi odbio bogatu arapsku ponudu, kako bi razgovarao s našim savezom. Da nije smiješno, bilo bi tragično reći da je bilo ko odbio milione zbog selekcije koja je totalnom rasulu.

I Muslin i Krstajić, a bit će ih još na listi za lobiranje, trenutno su nezbrinuti fudbalski treneri, pa je jasno da reprezentaciju vide kao svojevrsni azil. U prilog ima ide i činjenica da će se i ovog puta kod nas birati Srbin, Hrvat ili Bošnjak, a ne stručnjak koji nam može donijeti iskorak.

Javnost sigurno ne treba brinuti, bit će uskoro još muslina i krstajića koji će eto sasvim slučajno biti favoriti za klupu reprezentacije BiH, a da se u NS BiH još niko nije ni "počešao" po tom pitanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.