REAL MADRID

Zidan, Modrić, Ramos i Kros održali "predavanje" saigračima: Poruka je bila jasna

I Hrvat i Nijemac su tražili od igrača jedinstvo i intezitet kako bi ekipa mogla napredovati

Zidan: Na udaru medija. Arhiv

G. Š./SN

19.10.2020

Bila je to prva pobjeda Kadiza protiv Real Madrida još od 1991. godine, a "Kraljevski klub" je doživio prvi poraz u Primeri nakon sedam mjeseci. Možda u Španiji o ovom porazu i ne bi bilo toliko riječi da nas uskoro ne očekuje veliki "El Clasico", prenosi SN. 


Posebno su mediji bili kritični prema treneru Zinedinu Zidanu (Zinedine Zidane), ali i prema ostatku svlačionice gdje nisu zaobišli ni Luku Modrića.  

Kako prenosi "Marca", Zidane je održao govor pred igračima u kojem im je zamjerio na slabom zalaganju i ostalim nedostacima u posljednje vrijeme, a u čitavu je priču navodno uključio i one najiskusnije među kojima su bili Luka Modrić, Serhio Ramos (Sergio) i Toni Kros (Kroos). 


- I oni stariji u svlačionici su rekli što misle i poručili kako nema mjesta izgovorima. Serhio Ramos je prvi koji se obratio igračima, a potom su govorila i dvojica veznjaka, ali puno manje od kapetana. Poruka je bila jasna. I Hrvat i Nijemac su tražili od igrača jedinstvo i intezitet kako bi ekipa mogla napredovati - piše "Marca"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.