ENGLESKA

Slaven Bilić upozorava: Nogomet je sport za radničku klasu

Trener Vest Broma se osvrnuo na paprene cijene prijenosa utakmica i poručio da bi nogomet svima trebao biti dostupan

Bilić: Uvijek govorim da nogomet nije polo ili golf. Arhiv

G. Š./SN

20.10.2020

U 5. kolu engleske lige VBA i Barnli su odigrali 0:0, tako da hrvatski trener Slaven Bilić još čeka prvu pobjedu u Premieršipu. Novi remi i tek drugi bod za Bilića u Premijer ligi, ali s kojim izlazi iz zone ispadanja i sjeda na 17. mjesto. Za Barnli ovo je tek prvi bod sezone, ali imaju utakmicu manje.

- Dali smo sve od sebe. Rekao sam igračima poslije utakmice da smo htjeli tri boda, pa možemo graditi igru na ovom nastupu. Imali smo nekoliko prilika, više nego dovoljno da zabijemo, ali da budemo pravedni, imali su i oni. Remi je vjerojatno pošten rezultat, izjavio je poslije utakmice Bilić.


Bivšem hrvatskom selektoru posebno je zasmetao problem koji u imaju navijači. Zbog pandemije koronavirusa gledatelja više nema na stadionima, ali sada su problem i posebni prijenosi utakmica, odnosno njihove paprene cijene. To je izazvalo burne reakcije nogometne javnosti na Otoku u novoj sezoni. Naprimjer,  utakmica VBA - Barnli koštala je 15 funti, što je razljutilo navijače, ali i Bilića.

- Nije to moj novac, to je njihov novac! I nogomet ne bi trebao biti besplatan, ali trebao bi biti svima dostupan! Ja sam uvijek govorio da nogomet nije polo ili golf, nogomet je sport za mase, za radničku klasu i morao bi biti dostupan svima, poručio je Hrvat.

Krivac u ovoj priči je Premieršip koji je pokrenuo novu "pay-per-view" uslugu za gledanje dodatnih utakmica samo na kanalima na kojima do sada nisu bile prenošene. Ideja bila da tako zarađeni novac dijele klubovi (ne TV kuće) kako bi nadoknadili štetu nastalu za vrijeme pandemije, ali cijeli projekt izazvao je žučne reakcije navijača i sportske javnosti zbog vrlo skupih cijena posebne usluge.

Najgore će proći upravo navijači Bilićevog VBA i Fulhama, jer će čak tri utakmice njihovih klubova biti emitirane u posebnom prijenosu, za ukupno 45 funti, prenose SN.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.