REPREZENTACIJA

Koga je iz Saveza prozvao Zukanović nakon što se odlučio na oproštaj od bh. tima

Jedna rečenica itekako indikativna

Zukanović: Odlučio da je dosta. Arhiv

Piše: N. Demirović

20.10.2020

Ervin Zukanović više neće igrati za reprezentaciju BiH, odluka je koju je objelodanio na društvenim mrežama. 

- Svakom profesionalnom sportašu je jedan od najvećih ciljeva da nastupa za reprezentaciju svoje države. Da rame uz rame sa svojim saigračima, uz podršku navijača, porodice i cijele nacije branimo boje svoje zastave, napisao je Zukanović.

I ništa mu se ne može progovoriti. Zukanović je dres reprezentacije BiH nosio pošteno i bez imalo zadrške. Davao je sve od sebe, a sada je pomenuo i kako mu je san oduzet kada zbog "administrativnih problema nije mogao putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Međutim, u Zukanovićevom "oproštajnom govoru" krije se par indikativnih riječi. 

- Hvala saigračima sa kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz Saveza, novinarima i neumornim i vjernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima, napisao je Zukanović.

I dok je pobrojao sve redom i zahvalio se za Savez se ograničio na pojedince, što jasno pokazuje da je bilo onih koji stvari ne guraju u pravom smjeru. Koga je tačno prozvao Zukanović nije poznato, ali svakako dobro oslikava stvari u Savezu. 

Za sada će to ostati tajna, a vjerovatno ćemo čitati o tome za nekih desetak ili više godina, kada će poput nekih drugih bivših reprezentativaca, Zukanović otvoriti dušu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.