ARSENAL

Ozil: Gdje god je to moguće koristit ću svoj glas protiv neljudskosti i za pravdu

Ozil:. Arhiva

G. Š.

21.10.2020

Nekadašnji njemački reprezentativac Mesut Ozil (31) izostavljen je iz ekipe Arsenala za Premier ligu u sezoni 2020/2021. Inače, on je pod vodstvom menadžera "Topnika" Mikela Artete igrao do prekida prošle sezone uzrokovanog pandemijom koronavirusa, a nakon toga se više nije pojavljivao na terenu. 

- Teško je napisati ovu poruku navijačima Arsenala za koje sam igrao proteklih nekoliko sezona - napisao je Ozil na društvbrnim mrežama te dodao: 


- Zaista sam razočaran činjenicom da nisam registrovan za premijerligašku sezonu, Potpisujići novi ugovor 2018. godine, obećao sam lojalnost i odanost klubu koji volim - Arsenalu, i žalosti me što mi to nije uzvraćeno. Uvijek sam se trudio ostati siguran - iz sedmice u sedmicu, da postoji šansa da se ponovo vratim u sastav. Zbog toga sam do sada šutio. Prije pauze zbog koronavirusa bio sam zaista zadovoljan razvojem pod vodstvom novog trenera Mikela Artete. Bili smo na pozitivnom putu i rekao bih da su moji nastupi bili na zaista dobrom nivou. Ali onda su se stvari promijenile i više mi nije bilo dozvoljeno da igram za Arsenal.


London još uvijek osjeća svojim domom.


- U timu imam još mnogo dobrih prijatelja i još uvijek osjećam jaku povezanost s navijačima ovog kluba. Bez obzira na sve, nastavit ću se boriti za svoju priliku i neću dopustiti da moja osma sezona u Arsenalu završi ovako. Mogu vam obećati da ova teška odluka neće promijeniti ništa u mom razmišljanju – nastavit ću trenirati najbolje što mogu i gdje god je to moguće koristiti svoj glas protiv neljudskosti i za pravdu, zaključio je Ozil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.