LIGA PRVAKA

Hoće li zbog Gnabrija biti otkazana utakmica Bajern - Atletiko Madrid

Prema epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Bavarskoj, svi kontakti zaražene osobe moraju ići u dvosedmičnu samoizolaciju

Gnabri: Zaražen koronavirusom. Arhiv

G. Š.

21.10.2020

Napadač Bajerna Serž Gnabri (Serge Gnabry) bio je pozitivan na posljednjem testiranju na koronavirus, uoči današnjeg duela Lige prvaka u kojem su Bavarci domaćini Atletiko Madridu, a koja bi zbog Gnabrijevog pozitivnog rezultata mogla biti odgođena.

Naime, prema epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Bavarskoj, svi kontakti zaražene osobe moraju ići u dvosedmičnu samoizolaciju, Pod kontakte se podrazumijevaju sve osobe koje su sa zaraženim provele najamanje 15 minuta ne održavajući propisani razmak od 1,5 metra i ne noseći zaštitnu masku.

Zdravstvena inspekcija je provela istragu kako bi ustanovila mogu li se Gnabrijevi suigrači smatrati bliskim kontaktima, a svi su igrači u srijedu ujutro ponovno testirani. Rezultati će biti poznati uskoro...


S druge strane, prema pravilima UEFA-e dvoboj se ne odgađa, ako ekipa ima 13 igrača na raspolaganju, među kojima je barem jedan golman.  No, konačnu odluku o odgodi meča u ovom će slučaju donijeti zdravstena inspekcija.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.