LIGA PRVAKA

Bajern demonstrirao silu protiv Atletika, Liverpul slavio u Amsterdamu

Lukaku u sudijskoj nadoknadi donio bod Interu protiv Menhengladbaha

Koman dvostruki strijelac u pobjedi Bajerna. Twitter

Piše: A. M.

21.10.2020

Kompletirano je prvo kolo grupne faze Lige prvaka, a najviše pažnje večeras privukli su dueli u Minhenu i Amsterdamu.

Aktuelni evropski prvak Bajern rutinski je savladalao madridski Atletiko rezultatom 4:0.

Bavarci su do prednosti došli u 28. minuti golom Kingslija Komana (Kingsley Coman). Leon Gorecka (Goretzka) je udvostručio prednost prvaka Evrope u 41. minuti. Sve dileme oko pobjednika riješio je Koretin Toliso (Corentin Tolisso ) golom u 66. minuti, da bi Koman šest minuta kasnije svojim drugim golom na utakmici povisio na 4:0.

Liverpul je bez Virdžila van Dajka (Virgil van Dijk) u tvrdoj utakmici slavio protiv Ajaksa (0:1). "Redsi" su poveli u 35. minuti kada je sopstvenu mrežu pogodio Nikolas Taljafiko (Nicolas Tagliafico). Ajaks je imao nekoliko izglednih prilika da izjednači, kao i Liverpul da ranije ovjeri pobjedu, ali se rezultat do kraja nije mijenjao.

 

Inter je u Milanu remizirao sa Borusijom Menhengladbah 2:2. Vodstvo domaćima donio je Romelu Lukaku u 49. minuti, a onda su gosti došli do preokreta. Rami (Ramy) Bensebaini je u 63. minuti poravnao rezultat, da bi Jonas Hofman (Hofmann ) pet minuta prije kraja pogodio za veliki preokret. Međutim, uzbuđenjima tu nije bio kraj, pa je Lukaku u sudijskoj nadoknadi donio bod Interu.

Mančester siti je nakon preokreta na "Etihadu" bio bolji od Porta 3:1. Gosti su poveli u 14. minuti kada je mrežu "Građana" zatresao Marulanda Fernando Luis Diaz . Sedam minuta kasnije Serhio (Sergio) Kun Aguero je sa bijele tačke poravnao rezultat, a potpuni preokret Sitiju donio je Ilkaj Gundoan (Ilkay Gundogan) u 65. minuti. Feran Tores (Ferran Torres) je u 73. minuti povisio na 3:1.

Atalanta je u danskoj savladala Midtjiland 0:4. Strijelci za ekipu iz Bergama bili su Duvan Zapata, Alehandro (Alejandro) Gomez, Luis Muriel i Aleksej Mirančuk (Aleksey Miranchuk).

Olimpijakos je u Pireju pobijedio Marsej minimalnim rezultatom 1:0. Koka je u sudijskoj nadoknadi postigao gol vrijedan tri boda za Grke.

Igrač koji je obilježio drugo veče prvog kola Lige prvaka je Bajernov Kingsli Koman koji je sa dva gola predvodio svoj tim do velikog trijumfa. Prema SofaScore dobio je ocjenu 9.2.

Statistika Kingslija Komana. SofaScore

Šahtar je na stadionu "Alfredo di Stefano" šokirao Real Madrid slavivši pobjedu 2:3, a Salzburg i Lokomotiv iz Moskve podijelili su bodove u odličnoj utakmici 2:2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.