ZMAJEVI

Hadžikadunić: Bilo je puno emocija, zaplakao sam kada smo izašli na teren prije izvođenja himni

Uvijek sam sanjao da igram za BiH

Ahmedhodžić i Hadžikadunić: Misimović je ispunio obećanje. Društvene mreže

Piše: G. Š.

22.10.2020

Novi stoper naše reprezentativac iz ruskog Rostova Dennis Hadžikadunić (22), koji je protiv Nizozemske (Zenica, 0:0) odigrao cijelu utakmicu, a Poljske (Vroclav, 3:0) dobio od 18. minute - nakon isključenja Anela Ahmedhodžića, s puno emocija je doživio povratak i prve minute pod zastavom domovine. 


Prethodno je, podsjetimo, igrao za sve reprezentativne selekcije Švedske...


- Uvijek sam sanjao da igram za BiH, rekao je Hadžikadunić te dodao: 


- Bilo je puno emocija, zaplakao sam kada smo izašli na teren prije izvođenja himni.


U debiju je odigrao dobru utakmicu. 


- Nizozemska ima odlične igrače, ali sam se trudio dobiti što više duela. Bio sam fokusiran na svoju igru, dobro smo stajali na terenu, čak smo i mogli pobijediti. Kada sam bio mali nisam ni sanjao da ću igrati sa Džekom, Pjanićem, Kolašincem… To mi je sada nešto nestvarno, ogromno, ističe stoper ruskog Rostova.


Kako sam kaže, jako dobro je primljen u svlačionici "Zmajeva". 


- Osjećao sam se, a isto tako misli i Anel, kao da smo već dugo tu, a ne da smo debitanti. Nije bilo teško postati dio ove ekipe jer se Edin Džeko vrlo dobro brinuo za nas. On je stvarno klasa, pravi kapiten i džentlmen. Često je razgovarao s nama s puno interesovanja. I svi drugi momci su odlični, pa smo se brzo adaptirali. Bilo je jako lijepo, zaključio je Hadžikadunić.


Misimović ispunio obećanje

- Zvjezdan Misimović je vrlo dobra osoba, razgovarao je sa nama o našim planovima. Ispunio je i obećanje da nas odvede na ručak – na bosanske ćevape - rekao je Hadžikadunić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.