LIGA EVROPE

Devet bh. fudbalera danas na evropskom ispitu: Džeko u Bernu, Krunić u Glazgovu

Standard našeg Gojka Cimirota u Liježu dočekuje Glazgov Rendžers

Džeko: Postigao 15 golova u Ligi Evrope. Arhiv

Piše: G. Š.

22.10.2020

Večeras je na programu 24 utakmice 1. kola grupne faze Lige Evrope, u kojem će nastupiti klubovi 11 naših fudbalera.


Grupa A 

Jang Bojs – Roma (18.55 sati) 

Roma našeg Edina Džeke gostuju u Bernu. Trener Rome Paulo Fonseka (Fonseca) najavio da će šasnu za igru dobiti i igrači koji igraju manju minutažu, tako da još nije sigurno da li će Džeko igrati od prve minute. Podsjetimo, Džeko je u Ligi Evrope igrajući za Volfsburg, Mančester siti i Romu postigao 15 golova, analizira Reprezentacija.ba.


CSKA Sofija – Kluž ( 18.55) 

U Sofiji će CSKA odmjeriti snage sa rumuskim Klužom našeg Matea Sušića. Prema kladionicama, gosti su blagi favoriti.

Grupa B  

Rapid Beč – Arsenal ( 18.55) 

U duelu Rapida našeg Srđana Grahovca i Arsenala našeg Seada Kolašinca izraziti favorit su gosti, ali to moraju opravdati na terenu.


Grupa D

Standard – Glazgov Randžers ( 18.55) 

Standard našeg Gojka Cimirota u Liježu dočekuje Glazgov Rendžers. Ovaj meč je u najavi jedan od najzanimljivih večerašnjeg programa.


Grupa F

Rijeka – Real Sosijedad (18.55)

Rijeka naših Stjepana Lončara i Luke Menala ima težak zadatak protiv španskog Sosijedada. Gosti iz Baskije su favoriti, ali hrvatski klub će učiniti sve kako bi došao do pozitivnog rezultata. Rijeka ima niz od četiri vezane pobjede u svim takmičenjima, dok je Sosijedad slavio u dva zadnja susreta španske Primere i postigao šest golova.


Grupa G

Braga – AEK (21) 

Brage će na svom terenu ugostiti grčki AEK našeg Anela Šabanadžovića. Braga je godinama u samom vrhu portugalske lige i očekivano je večeras favorit. 


Grupa H

Seltik – Milan (21) 

Celtic i Milan našeg Radeta Krunića će odigrati jedan od derbija večerašnjeg programa u Evropskoj ligi. Seltik je do grupne faze stigla tako što je u plaj-ofu pobijedio FK Sarajevo sa 1:0, dok je Milan tek nakon penala u izbacio portugalski Rio Ave. Naš Rade Krunić je ove sezone nastupio u svakoj utakmici za Milan, a večeras bi ga mogli gledati u startnoj postavi.



Hajrović i Bičakčić van stroja

Zagrebački Dinamo bez Izeta Hajrovića koji nije prijavljen za Euvropsku ligu u okviru grupe K dočekuje Fejenord, a Ermin Bičakčić zbog povrede neće nastupiti u susretu grupe L Hofenhajm - Crvene zvezde.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.