FIFA

Infantino: Ne zanima nas Superliga Evrope

G. Š.

Infantino: Kao predsjednika FIFA-e zanima me Svjetsko klupsko prvenstvo

Foto: Arhiva


Predsjednik FIFA-e Đani Infantino (Gianni) izjavio je da ga ne zanima elitna Superliga Evrope, nakon što su neki klubovi objavili da su pregovarali o formiranju tog takmičenja uz podršku krovne svjetske fudbalske asocijacije.

Kao predsjednika FIFA-e zanima me Svjetsko klupsko prvenstvo, a ne Superliga, rekao je Infantino za "Aargauer Zeitung" te dodao: 

- Za mene nije stvar kada Bajern igra protiv Liverpula, već kada se Bajern sastaje s Boka Juniorsima. Liverpul ima 180 miliona navijača širom svijeta, Flamengo 40 miliona, a 39 miliona ih je u Brazilu. Liverpul ima možda 5 miliona navijača u Engleskoj i 175 miliona navijača širom svijeta. .. Želim da i klubovi izvan Evrope imaju budućnost. Moja vizija je imati 50 klubova i 50 reprezentacija koji mogu postati svjetski prvaci.

Također, Infantino je istakao da je FIFA fokusirana na uspjeh preuređenog Svjetskog klupskog prvenstva, na kojem će nastupiti 24 kluba i koje će se prvi put održati u Kini 2022. godine. 

"Sky News", podsjetimo, u utorak je objavo informaciju da barem 12 najvećih klubova iz liga petice pregovara o osnivanju novog, zatvorenog takmičenja po uzoru na NBA ligu, koja bi trebala početi 2022. godine. 

Više o temi Đani Infantino

ŠVICARSKA
Predsjednik FIFA-e pod istragom
ZANIMLJIVOSTI
Putin i Infantino igrali fudbal u Kremlju
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na