FUDBALSKE ZVIJEZDE

Mesi poželio Ronaldu brz oporavak od korone

Dugo se očekivao susret Mesija i Ronalda, ali do toga, po svemu sudeći neće doći

Mesi i Ronaldo. Agencije

A. M.

22.10.2020

Lionel Mesi (Messi) oglasio se uoči velikog derbija španskog fudbala između Barcelone i Reala, ali i okršaja sa Juventusom u Ligi prvaka.

Na rasporedu je 245. "El Klasiko", a igra se u subotu, 24. oktobra s početkom u 16 sati, na stadionu "Kamp Nou".

Tri dana kasnije, u Ligi prvaka, Barcelona će biti gost Juventusa u drugom kolu grupne faze.

Dugo se očekivao susret Lionela Mesija i Kristijana (Cristiana) Ronalda, ali do toga, po svemu sudeći neće doći, jer je Portugalac ponovo bio pozitivan na koronavirus.

Mesi se u razgovoru za "DAZN" prisjetio ranijih okršaja sa Ronaldom u periodu dok je Portugalac nosio dres kraljevskog kluba iz Madrida.

- Taj duel sa Kristijanom je bio nešto posebno, to ostaje zauvijek. Trajao je dugo godina, a na tom nivou nije lako igrati dugo godina. Naši timovi su također bili vrlo zahtjevni, u pitanju su Real Madrid i Barcelona, dva najjača kluba na svijetu. Ti naši mečevi kada smo bili podjednako jaki će se dugo pamtiti. Duel između Kristijana Ronalda i mene je bio važan i na ličnom planu i mislim da su ljudi uživali u tome. Navijači Reala, Barcelone, generalno fudbalski navijači, gledali su velike mečeve. Nadam se da će i naredni derbi biti jednako emotivan - rekao je Mesi.

Pred duel Lige prvaka, naredne srijede, sa Juventusom, Argentinac je istakao:

- Kada je Kristijano igrao za Real, mečevi su bili nešto posebno, s njim na terenu uvijek je sve imalo poseban značaj. Sada je to prošlost, radujemo se novom izazovu. U srijedu je trebalo ponovo da se vidimo, nadamo se da će Kristijano biti tamo i da će se uskoro oporaviti od koronavirusa - zaključio je Mesi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.