BARCELONA

Pjanić: Svakom igraču je san igrati u el klasiku

Nastupao sam u mnogim velikim utakmicama, ali želim znati kako je igrati i u el klasiku

Pjanić: Sretan sam što sam ovdje, što mogu igrati i nadam se pobjedi. Arhiv

Piše: G. Š.

23.10.2020

Barcelona i Real sutra (16 sati) igraju prvi ovosezonski el klasiko. Tim povodom naš as Miralem Pjanić (30) je za Barca TV govorio derbiju 7. kola španske La Lige.


El klasiko je poseban meč. Igrao sam derbije poput Roma – Lazio, duel ljutih rivala. Ili Juve – Inter, najveći derbi italijanskog fudbala, rekao je Pjanić i dodao:


- Nastupao sam u mnogim velikim utakmicama, ali želim znati kako je igrati i u el klasiku. Svakom igraču je san da igra u el klasiku. To je najveći susret u svijetu fudbala. Sretan sam što sam ovdje, što mogu igrati i nadam se pobjedi. Do sada sam utakmice Barce i Reala gledao preko TV-a. Sjećam se pobjede Barce iz 2011. godine od 5:0, ali i one u Madridu rezultatom 6:2.


Podsjetio je na utakmicu iz 2010. godine, kada je u dresu Liona postigao gol Realu.

 

- Bio sam tada veoma mlad, imao sam 19 godina. Igrali smo protiv sjajnog Reala i izbacili ih mojim golom. Ta utakmica je za mene bila posebna. Bila je velika senzacija zabiti gol na Bernabeuu, sjeća se Pjanić.



Spremni smo za utakmicu

Imamo dobar tim i znamo kako ćemo igrati. Odmorili smo se nakon susreta Lige prvaka protiv Ferencvaroša... Pripremili smo se i mislim da je ekipa spremna za utakmicu. Radujemo se što ćemo igrati El klasiko. To je poseban susret i moramo slaviti, rekao je Pjanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.