NAJVEĆI DERBI NA SVIJETU

Danas El Klasiko: Real u lošem raspoloženju dočekuje ljutog rivala

Nakon što je zabilježio dva vezana domaća poraza, u prvenstvu od Kadiza te u Ligi prvaka od Šahtara, Zidane se našao u velikim problemima

Utakmica od 16 sati na Bernabeu. Agencije

A. Ka. / Index.hr

24.10.2020

U subotu od 16 sati igra se El Klasiko, jedan od najvećih derbija na svijetu. 

Real i Barcelona susrest će se u Madridu u sklopu sedmog kola La Lige. Iako je rana faza prvenstva koje se gotovo naslonilo na prošlo i momčadi se nalazi u specifičnim situacijama, ovaj Klasiko bi mogao biti ključan za cijelu sezonu.

Oba kluba imaju velikih problema. Pobjeda bi te probleme mogla privremeno skloniti u drugi plan, pa možda čak i dati pozitivni impuls da se oni riješe. Poraz bi mogao imati velike posljedice i na bližu i na dalju budućnost najvećih španjolskih klubova.

Nakon što je zabilježio dva vezana domaća poraza, u prvenstvu od Kadiza te u Ligi prvaka od Šahtara, Zidane se našao u velikim problemima. Igru i formu Reala oštro kritiziraju svi španski mediji, a neki su išli toliko daleko da mu već traže zamjenu.

S druge strane, Barcelona je u proteklih nekoliko mjeseci proživljavala najveću krizu u modernoj historiji. Sramotan poraz od Bajerna u Ligi prvaka (8:2) iznio je na svjetlo dana sve probleme u sportskoj politici kluba koji sežu još od 2015. godine. Sve je kulminiralo višesedmičnom sapunicom oko Mesijevog odlaska. Genijalni Argentinac je ostao u klubu protiv svoje volje, ali u klubu i dalje nema mira.

Eventualni poraz ostavio bi Katalonce na učinku od samo sedam bodova nakon pet kola, a to je za klub te klase i više nego dovoljan razlog za uzbunu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.