GNK DINAMO ZAGREB

Hajrović se konačno vratio u prvi tim: Bilo je lijepo, idemo dalje

Hajrović: Drago mi je da sam se vratio. Arhiva

Piše: G. Š.

26.10.2020

Dinamo je u Šibeniku odigrao možda i najbolju utakmicu ove sezone u 1.HNL-u. Ipak, kako prenose hrvatski mediji, najveća je priča sa Šubićevca je naš povremeni reprezentativac Izet Hajrović, koji se vratio u ekipu nakon više od osam mjeseci. 


Prije utakmice u Šibeniku zadnji put je igrao za Dinamo 16. februara u Osijeku. "Modri" su tada izgubili, a onda je on preselio u drugi plan. Na početku ove sezone trener Dinama Zoran Mamić je Hajrovića poslao u drugu ekipu, klub mu tražio novu destinaciju, on je trenirao u Maksimiru s "B" timom. Nije igrao, čekao je rasplet. S obzirom na to da nije napravio transfer, Mamić ge je nedavno ipak vratio u prvu ekipu. Ispalo je to sve malo nespretno, jer Dinamo Hajrovića  nije prijavio za Evropu, ali sad kad je tu, dobio je novu priliku. 


- I bio je Hajrović dobar, razigran, imao je i veliku šansu na početku susreta. Sam je bio na Labroviću, ali mu je šibenski golman sjajno skinuo zicer. Potom je Hajrović još dvaput pucao s vrha šesnaesterca, pokraj gola, ali najavio je da ne misli samo formalno nastupati već i ozbiljno pokušati zaraditi povjerenje Zorana Mamića. Makar samo u HNL-u, kad već u Evropskoj ligi nema pravo nastupa, pišu Sportske novosti.


Hajrović je na prvi nastup čekao kao i Dino Perić, koji je baš u tom Osijeku 16. februara povrijedio koljeno... 


Bilo je lijepo, zadnju utakmicu sam odigrao u drugom mjesecu... - rekao je Haajrović i dodao: 


- Drago mi je da sam se vratio, bilo je sasvim OK za prvu utakmicu. Bitno je da smo pobijedili, idemo dalje - kratko je rekao povratnik Hajrović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.