NSBIH

Selektor neće doći na okupljanje jer je u samoizolaciji

Malo je nezgodno jer odmah igramo protiv jakog protivnika, rekao je Mulahmetović

Sa prvog treninga na Ilidži. NSBiH

Piše: G. Š.

26.10.2020

Juniorska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer u hotelu „Hills“ na Ilidži, gdje je već odradila dva treninga uoči prijateljskog dvomeča s odgovarajućom selekcijom Francuske. Selektor Ivo Krezo nije došao na okupljanje jer će određeni period morati da provede u samoizolaciji nakon pozitivnog slučaja na koronavirus u njegovoj porodici.


Sa reprezentativcima na ovom okupljanju rade njegovi pomoćnici Nijaz Mulahmetović, Mirko Čampara i trener golmana Antonio Vidović.


- Okupili smo novu generaciju juniora s ciljem da se što bolje upoznamo, rekao je Mulahmetović i dodao:


- Malo je nezgodno jer odmah igramo protiv jakog protivnika. Bilo bi bolje da smo uspjeli ranije da napravimo selektivno okupljanje i iz šire baze da izvučemo kandidate za ovu selekciju. Međutim situacija je takva kakva je i nastojat ćemo u hodu to da rješavamo. Odradili smo dva treninga i vidi se da su momci željni dokazivanja. Pokušat ćemo da ih što bolje spremimo za utakmice. To nam otežava činjenica da juniorska liga još nije počela, a pošto većina igrača trenira u klupskim „U-19“ selekcijama, nedostaje im utakmica. Nekoliko njih je priključeno prvim timovima, ali bez veće minutaže. Tako da će im ove utakmice poslužiti da steknu novo iskustvo i pokažu svoje znanje.


Utakmice s Francuskom na programu su 27. i 28. oktobra u 17.30 sati u dvorani hotela Hills. Oba meča možete pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu NSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.