LIGA PRVAKA

Real u sudijskoj nadoknadi izbjegao novu blamažu

Borusija imala dva gola prednosti, ali je Real na kraju uspio doći do boda

Detalj s utakmice u Menhengladbahu. Twitter

Piše: A. M.

27.10.2020

Odigrano je još šest utakmica grupne faze Lige prvaka u grupama A, B, C i D.

Borusija i Real su remizirali u Menhengladbahu. Rezultat je bio 2:2.

Domaće je u vodstvo doveo Markus Tiram (Marcus Thuram) u 33. minuti susreta, a isti igrač je u 59. minuti udvostručio prednost svog tima. Karim Benzema je u finišu susreta pogodio za 1:2, a novu blamažu Real je izbjegao u sudijskoj nadoknadi zahvaljujući golu Kazemira (Casemiro).



Atletiko je savladao Salzburg u zanimljivom meču u Madridu (3:2). Domaći su poveli, gosti došli do preokreta, ali je Atletiko na kraju uspio slaviti.

Markos Ljorente (Marcos Llorente) je u 29. minuti donio prednost Atletiku. Na odgovor gostiju čekalo se 11 minuta kada je Dominik Saboslai (Szoboszlai) poravnao rezultat. Salzburg je do potpunog preokreta došao na otvaranju drugog poluvremena. Mergim Beriša (Berisha) u 47. minuti pogodio za 1:2. Pet minuta kasnije Žoao Feliks (Joao Felix) je donio izjednačenje Madriđanima, a isti igrač je u 85. minuti pogodio za 3:2 i pobjedu svog tima.

Atalanta i Ajaks su podijelili bodove u Bergamu (2:2).

Tim iz Amsterdama na poluvremenu je vodio 0:2 golovima Dušana Tadića i Lasina (Lassina) Traorea. Drugo poluvrijeme donijelo je povratak domaćih u režiji Duvana Zapate koji je s dva gola u šest minuta izjednačio na 2:2.

Liverpul je na svom terenu slavio protiv Midtjilanda 2:0. Gosti su u prvom poluvremenu uspješno odolijevali napadima "Redsa", ali je Diogo Žota (Jota) u 55. minuti pogodio za vodstvo Liverpula. Pobjedu domaćih ovjerio je Mohamed (Mohammed) Salah s bijele tačke u sudijskoj nadoknadi.

Mančester siti je kao gost rutinski slavio protiv Marseja 0:3. Za "Građane" su pogađali Feran Tores (Ferran Torres), Ilkaj Gundoan (Ilkay Gundogan) i Rahim (Raheem Sterling).

Porto je na domaćem terenu savladao Olimpijakos rezultatom 2:0, a golove su postigli Fabio Vieira i Serhio (Sergio) Oliveira.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.