PREMIJER LIGA BIH

Željo nakon remija u Mostaru, a Zrinjski poslije poraza na Otoci danas nemaju pravo na kiks

Zaostali susret igra se na Grbavici

S ranijeg duela Željezničara i Zrinjskog. Arhiv

Piše: N. D.

28.10.2020

Željezničar će danas u 16.30 sati okviru zaostale utakmice Premijer lige BiH dočekati Zrinjski. Tim s Grbavice iza sebe ima remi protiv Veleža i svakako ne želi dodatno gubiti korak za Liderom, ekipom Sarajeva, pa je jasno da su bodovi imperativ

Snaga protivnika

- Znamo da ulazimo u utakmicu u nekakvim raspoloženjima koja nisu ista, ali su mogla biti bolja. Oni zbog rezultata protiv Olimpika koji ih je iznenadio, logično da su očekivali da će bolje proći, a nas zbog načina na koji smo “igrali” u Mostaru, a imali smo uslove da puno bolje to odradimo. Mislim da je jačina protivnika i važnost susreta dovoljna da nas probudi iz tog nekakvog raspoloženja ako je negativno, a nije optimalno, jer s ovakvim protivnikom ako ne uđeš sto posto spreman da radiš neke stvari koje se moraju raditi, imat ćemo velikih problema. Zrinjski zaslužuje s naše strane apsolutnu koncentraciju i motivaciju jer bez tih faktora teško je bilo šta uraditi – naglasio je Amar Osim, prvi strateg Željezničara.

Veliko pitanje

Nakon iznenađujućeg poraza od Olimpika na Otoci, Zrinjski ne razmišlja o novom negativnom rezultatu.

- Neočekivanim porazom od Olimpika doveli smo u pitanje ne samo napad na titulu, nego i Evropu, a sada nas čeka još teža utakmica. Bez obzira na okolnosti, a znate da je čitav stručni štab u izolaciji, taj se poraz piše meni. Zato neću dozvoliti da se to ponovi na Grbavici. Mi više nemamo pravo na kiks, ako mislimo hvatati Evropu ili nešto ozbiljnije od toga. Samo dobar rezultat na Grbavici može ispraviti poraz od Olimpika – rekao je privremeni trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.