ENGLESKA

Mančester junajted smatra da može organizirati utakmice s 23.500 navijača

Stadion Old Traford ima kapacitet za oko 74.000 gledatelja

Old Traford: Posljednji put bio ispunjen u martu u derbiju protiv gradskog rivala Mančester sitija. AGENCIJE

A. V.

28.10.2020

Mančester junajted objavio je u srijedu da je u stanju organizirati utakmice sa 23.500 navijača na svom stadionu, te da se pritom održava fizička distanca kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. 

- Na Old Trafordu možemo organizirati utakmice sa 23.500 navijača i pritom održavati fizičku distancu. Na tome smo radili dva mjeseca slijedeći vladine preporuke - izjavila je klupska šefica operativnih poslova Kolet Roš (Collette Roche), te je izrazila čuđenje kad su u pitanju mjere protiv širenja epidemije koronavirusa.

- Neke stvari je teško shvatiti i izazivaju zbunjenost. Ljudi putuju avionima, mogu se okupljati u restoranima, ili ići u kino gledati nogometne susrete, a mi imamo sve spremno da organiziramo utakmice s navijačima na stadionu, i to u sigurnom okruženju - kazala je Kolet Roš.

Stadion Old Traford ima kapacitet za oko 74.000 gledatelja, a posljednji puta je bio ispunjen u martu u derbiju protiv gradskog rivala Mančester sitija.

Zbog epidemije koronavirusa utakmice u Engleskoj igraju se pred praznim stadionima. U ljeto, kada je usporeno širenje koronavirusa, britanska vlada je najavila da bi u oktobru mogla dozvoliti da se utakmice igraju pred ograničenim brojem navijača, ali se je od toga odustalo nakon što jesen donijela veliko povećanje broja zaraženih.

Zbog koronavirusa Mančester junajted je do kraja juna ostao bez 77 miliona eura prihoda. Svaka utakmica bez navijača na stadionu košta ih oko pet miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.