LIGA EVROPE

Džeko dočekuje CSKA, Krunić Spartu, a Cimirot gostuje u Lisabonu

Rijeka naših Stjepana Lončara i Luke Menala gostuje AZ Alkmaaru

Kolašinac je ponovo najavljen u startnoj postavi. Arhiv

Piše: G. Š.

29.10.2020

Danas je na programu 2. kola Lige Evrope u kojem bi trebalo nastupiti osam-devet naših fudbalera.


Roma našeg Edina Džeke dočekuju (21 sat - grupa "A") CSKA Sofiju.  U 1. kolu Lige Evrope trener Rimljana Paulo Fonseka (Fonseca) je odmarao Džeku u Bernu (1:3), te je naš as odigrao samo posljednjih pola sata i upisao asistenciju. U grupi "A" Kluž našeg Mateja Sušića će ugostiti Jang Bojs, nakon što su u 1. kolu savladao (2:0) CSKA Sofiju. Sušić je već dugo starter u rumunskom prvaku, pa je i u prošlom kolu odigrao 90 minuta. 

U grupi "B" nastupit će Arsenal našeg Sead Kolašinac i bečki Rapid Srđana Grahovca. Kolašinac i Arsenal su u 1 kolu savladali Rapid iz Beča (1:2), a sada dočekuju irski Dundalk (21 sat). Kolašinac je u 1. kolu odigrao 90 minuta na lijevom boku, a prema posljednjim najavama sa Ostrva, tako će biti i večeras. S druge strane, Rapid gostuje norveškom Moldeu (21 sat), a nekadašnjeg kapitena reprezentacija BiH U-21 nije upitan u veznom redu Bečlija. 

U grupi "D" Standard Lijež našeg Gojka Cimirota gostuje Benfici u Lisabonu. Naš reprezentativni veznjak je najavljen u startnoj postavi. Nakon domaćeg poraza (0:2) od Randžersa u 1. kolu, ovo je vrlo važna utakmica za Standard. 

Rijeka naših Stjepana Lončara i Luke Menala gostuje AZ Alkmaaru (grupa F - 21 sat), nakon što su u 1. kolu u posljednjim sekundama izgubili od Real Sosijedada. Lončar najavljen da će igrati od prve minute, očekujemo i nastupu  Menala. 

AEK našeg Anela Šabanadžović u grupi "G" dočekuje Lester (18.55 sati). Atinjani su u 1. kolu poraženi od Brage, a Englezi su savladali Zorju (3:0).

Grupa H donosi novi nastup Radeta Krunića za Milan, ovaj put protiv Sparte Prag (21 sat).  Nakon što je u 1. kolu, u gostujućoj pobjedi protiv Seltika  (1:3), prvi put igrao u početnom sastavu ove sezone, te postigao gol, Krunić je ponovo najavljen u startnoj postavi. Česi su u 1. kolu kod kuće poraženi (1:4) od Lila. 

Spomenimo i to da Dinamo Izeta Hajrovića nije prijavilo za nastupe u Ligi Evrope, te da je Ermin Bičakčić (Hofenhajm) van stroja zbog povrede koljena. Hofenhajm danas (18.55 sati) gostuje Gentu, a Dinamo CSKA Moskvi (18.55). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.