PROMO

Dinamo na velikom ispitu u Rusiji, Zvezda na Marakani u borbi za prve bodove

Večeras su na rasporedu utakmice 2. kola grupne faze Lige Evrope, koje nam donosi nekoliko zanimljivih susreta i sjajne kvote kladionice Mozzart.

Dinamo na velikom ispitu u Rusiji, Zvezda na Marakani u borbi za prve bodove. Agencije

Avaz.ba

29.10.2020

Nakon gostujućeg poraza od Hofenhajma, ekipa Crvene Zvezde na Marakani će dočekati tim češkog Slovan Libereca. Tim Dejana Stankovića u ovu utakmicu ulazi kao favorit i slobodno možemo reći da je za beogradski tim ova utakmica pravi ispit, jer ukoliko žele i na proljeće igrati u Evropi, ne smiju dopustiti luksuz gubljenja bodova protiv ekipa koje su im direktni konkurent za mjesta koja vode u nokaut fazu ovog takmičenja.

POGLEDAJ MOZZART PONUDU NA LIGU EVROPE

Zvezda je objektivno kvalitetniji tim od Libereca, ali crveno-bijeli itekako moraju biti oprezni, posebno ako znaju da je Liberec u prvom kolu savladao favorizovanu ekipu belgijskog Genta (1-0). Stanković u ovoj utakmici ne može računati na Boakjea i Kangu, pa je za očekivati da protiv Libereca istrči isti ili sličan sastav koji je nastupio protiv Hofenhajma. Zvezdi bi tri boda u ovoj utakmici itekako značila i pobjedom bi napravila veliki korak ka plasmanu u drugu fazu Lige Evrope. Mozzart na ovu utakmicu nudi mogućnost i slobodne igre, pa između ostalog, ukoliko smatrate da na utakmici neće biti postignut gol glavom, u ponudi je kvota 1.41.

Zagrebački Dinamo poslije domaćeg remija sa Fejenordom, očekuje novi težak ispit, ovaj put na gostovanju u Moskvi kod velikog CSKA. Rusi su kao i Dinamo u prvom kolu upisali remi protiv austrijskog Volfsbergera (1-1), pa sve četiri ekipe imaju po jedan osvojen bod, te se radi o poprilično izjednačenoj grupi gdje će vjerovatno tek posljednje kolo odlučiti u putnicima u drugi krug. Veliku prijetnju za „Modre“ predstavljat će Nikola Vlašić, hrvatski napadač koji je jedna od glavnih uzdanica CSKA, a ne sumnjamo da će imati poseban motiv jer se radi o igraču koji je ponikao u splitskom Hajduku, Dinamovom najvećem rivalu.

U OBA POLUVREMENA NAJMANJE 1 GOL – KVOTA 1.85

CSKA je u posljednjem kolu ruskog prvenstva savladao Arsenal Tulu sa visokih 5-1, a upravo je Vlašić postigao dva gola i sa ukupno šest golova, drugi je strijelac lige, dok se njegov tim nalazi na drugom mjestu, sa 25 osvojenih bodova što je dva manje od vodećeg Spartaka. Zoran Mamić u utakmici protiv CSKA ne može računati na Mišića i Katerina, dok je pod upitnikom nastup Leovca.

Ono što bi moglo biti zanimljivo gledaocima iz BiH je činjenica da se u tim Dinama vratio Izet Hajrović nakon nekoliko mjeseci odsustva, a upravo je on bio jedan od najboljih Dinovih igrača prije dvije godine u Evropskoj ligi, ostaje da vidimo da li će mu Mamić dati novu šansu u Moskvi. Blaga prednost je u ovom susretu na strani ruskog tima, ali ipak ne treba zaboraviti da je Dinamo proteklih godina u Evropi bilježio odlične rezultate, tako da itekako možemo očekivati uzbudljivu fudbalsku predstavu.

CSKA I DINAMO IGRAJU NERIJEŠENO – KVOTA 3.35

Rijeka je u prvom kolu na domaćem terenu izgubila od španskog Real Sosijedada, a sada će na gostovanje nizozemskom AZ Alkmaru koji je u prvom kolu iznenađujuće slavio protiv Napolija (1-0), pa je za nizozemski tim utakmica protiv objektivno slabije Rijeke možda i najbitnija u grupnoj fazi jer bi sa nova tri boda napravili ogroman korak ka nokaut fazi. Rijeka je tim koji je znala iznenaditi i veće timove od sebe, no, pitanje je koliko Riječani imaju kvaliteta suprotstaviti se ekipi Alkmara koja ovu utakmicu dočekuje kao svojevrsnu „meč loptu“.

Roma našeg Edina Džeke će u Rimu dočekati CSKA Sofiju. Rimljani su u ovom susretu apsolutni favorit i sve osim njihove pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Roma je u prvom kolu kao gost savladala Jang Bojs sa 2-1, a upravo to je bio duel dva najkvalitetnija tima ove grupe, dok je CSKA sa druge strane poražena od rumunskog Kluža sa 2-0. Bugari su najslabiji tim ove grupe i svaki osvojeni bod za njih bi predstavljao veliki povig, motiva u večerašnjem meču sigurno im neće nedostajati jer ne igra se svaki dan protiv velikih timova kao što je Roma.

Naš Edin Džeko se u prvoj utakmici nije upisao u strijelce, ali je večerašnja prilika odlična prilika da upiše prve golove u Evropskoj ligi, tim prije je je očito podesio „nišanske sprave“, pogodio je Džeko u derbiju italijanskog prvenstva protiv Milana (3-3), te dva puta protiv Beneventa kolo ranije, tako da večeras čekamo i njegove prve golove u okviru Lige Evrope.

Od ostalih susreta, vrijedi istaći onaj između belgijskog Standarda za koji nastupa naš Gojko Cimirot i portugalske Benfike. Standard je u prvom kolu na domaćem terenu poražen od škotskog Rendžersa, tako da u derbiju ove grupe traže bodove spasa kod neugodne Benfice koja u Evropskoj ligi uvijek ima velike ambicije.

Rade Krunić će sa svojim Milanom dočekati Spartu iz Praga. Milan je u prvom kolu kao gost savladao ekipu Seltika, a svoj prvijenac u dresu Milana postigao je upravo Krunić. Stefano Pioli sve više vjeruje našem reprezentativcu koji je igrao pola sata i u posljednjem meču italijanskog prvenstva protiv Rome, tako da je sasvim realno očekivati da Rade novu priliku, i to nadamo se od prve minute dobije i u večerašnjem meču. Milan je favorit ove grupe i pobjeda protiv Sparte na domaćem terenu ne bi trebala doći u pitanje.

Kompletnu ponudu možete pogledati na web-sajtu kladionice MOZZART, gdje možete sastaviti svoj tiket onlajn.

Donesi odluku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.