REAL MADRID

Šta je trulo u kraljevstvu Florentina Pereza

Koliko je trulo, saznat ćemo do sredine novembra

Zidan. Arhiva

G. Š./SN

29.10.2020

Minutu ili dvije daleko od historijskog potonuća, četvrtog uzastopnog poraza u Ligi prvaka, nalazio se Real Madrid kada se na "Borussia-Parku" ukazao spasitelj Kazemiro (Casemiro). "Kraljevski klub" lanjsku je kampanju zaključio s dva poraza protiv Mančester sitija, a novu sezonu otvorio je neočekivanom kapitulacijom protiv Šahtara.

U Menhengladbahu se Zidanova ekipa nastavila spuštati opasnom spiralom sve do sudijske nadoknade, novim porazom ostala bi s nulom, ali onda je brazilski veznjak pogotkom zaustavio proklizavanje i odgodio novu rundu debate o trenerovom kreditu.

Real je solidno izgledao na početku, bio je ambiciozniji i konkretniji od opreznog domaćina, no onda je Borusija iz prvog udarca u okvir zatresla mrežu. Markus Turam (Marcus Thuram) očito nema respekta za životno savezništvo oca Liliana i Zinedina Zidana (Zinedine Zidane), u utorak se predstavio raspoložen zgužvati planove madridskog trenera. S dva pogotka francuski je napadač utabao stazu prema kapitalnoj pobjedi, njegovom zaslugom na semaforu je u 87. minuti pisalo 2:0.


Karim Benzema u tom je trenutku atraktivnim golom zakotrljao preokret, ali je sljedećeg jutra na naslovnicama ipak završio kao negativac. Razlog? U prilogu iz tunela stadiona francuska televizija "Telefoot" ulovila je 32-godišnjaka kako brifira sunarodnjaka Mendija (Mendy) savjetom da na terenu ignorira Vinicijusu (Vinicius). 

- On radi što hoće. Ne igraj s njim, brate. On igra protiv nas - rekao je Benzema, što su mediji prihvatili kao novi dokaz nesloge, a možda i klanovskih podjela u svlačionici.

Nekoliko dana ranije Isko (Isco= je pred saigračima kritikovao  Zidanove metode, te kako mu apotekarski precizno važe minute na trerenu, ali je rezultat u El klasiku u drugom planu ostavio tu malu subverziju. Benzemin pokušaj da ekskomunicira saigrača, jer ne trpi njegov egoizam u igri, kaže da je nešto trulo u kraljevstvu Florentina Pereza. Koliko je trulo, saznat ćemo do sredine novembra, analiziraju SN.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.