BARCELONA

"Marca" hvali Pedra i Pjanića

Naš reprezenativac u vezni red donosi ono što je Barceloni nedostajalo u posljednjim utakmicama

G. Š.

Morata i Pjanić

Foto: Agencije


Pedro Gonzalez Lopez. Za neupućene, mogao bi biti neki španjolski, meksički glumac iz kakve poznate telenovele. I zaista, do prije nekoliko sedmica, možda mjeseci, nismo ni čuli za tog 17-godišnjeg mladića. No, znala je Barcelona još lani u septembru koga dovodi. Tad je mali Pedri, tako mu piše na dresu, imao tek 16, a igrao je za Las Palmas.

Platili su ga, dakle kao 16-godišnjeg klinca, pet miliona eura. To je jako puno, a potpisali s njime opet, samo dvogodišnji ugovor. Lako će ga produžiti, rekli su, ako se dečko pokaže dobrim... A pokazao se, i to na najvećoj sceni u Ligi prvaka, na stadionu u Torinu kod devetostrukog uzastopnog italijanskog prvaka. Odigrao je zaista dobro. Toliko da ga je katalonski radio RAC1 proglasio igračem utakmice, prenosi SN.

Španska "Marca" ga nakon utakmice s razlogom već stavlja na pijedestal, gdje su već odavno Barcine zvijezde. I oni se čude, naše španjolske kolege, kako to da je ovog mladića rođenog krajem novembra 2002. godine Las Palmas pustio za samo pet miliona.

Hvali "Marca" i našeg Miralema Pjanića riječima kako je u vezni red donosi ono što je Barceloni nedostajalo u posljednjim utakmicama.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na