TURSKA

Marko Mihojević iz Izmira za "Avaz": Uplašeni građani su još ispred zgrade, niko još ne ulazi u svoje stanove

Bilo je baš gadno, rekao je naš fudbalski reprezentativac

Mihojević: Otkazana utakmica sa Alanjom. Arhiva

Piše: Goran Šumar

30.10.2020

Naš fudbalski reprezentativac iz izmirskog Goztepea Marko Mihojević, nakon jakog zemljotresa koji se dogodio 17 kilometara u moru zapadno od provincije Izmir u Turskoj, prenio nam je trenutnu situaciju sa lica mjesta.

- Bilo je baš gadno, rekao je za "Avaz" Mihojević i dodao:

- Srušeno je šest-sedam zgrada, koliko sam vidio i čuo... Baš je bila velika panika.

Išao na trening

Na svu sreću, Mihojević i njegova djevojka su prošli bez ozljeda.


- Sve je OK... Upravo se vraćam kući. Trebali smo sutra imati utakmicu sa Alanjom, ali pošto u klubu imamo tri pozitivna (na koronavirus - op.a.), pa je otkazana. Baš se sve potrefilo, prenosi Mihojević, kojeg je zemljotres zatekao na autoputu.


- Išao sam prema našem trening centru, pošto smo trebali imati trening i poslije toga karantin pred utakmicu. Međutim, djevojka je bila u našem stanu, kaže da je baš bilo katastrofa. Baš se dobro sve treslo, tako da su svi jednostavno izletjeli ispred zgrada. U haustorima je bila ludnica. Hvala Bogu, ona je dobro, sve OK. Još je ispred zgrade, niko još ne ulazi u svoje stanove. Evo i ja sam blizu kuće... - prenosi Mihojević.

 

 

Bilo je baš katastrofa

Izmir je inače trusno područje.


- Bilo je baš katastrofa. Ovdje je kod njih normalno da bude neki mali zemljotres - da malo zatrese, ali danas je bio baš dobar udar, prenosi Mihojević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.