SFK 2000 SARAJEVO

Alma Kamerić: Liga prvaka je veliki motiv, želimo proći dalje

Čitavu sezonu se spremamo za utakmice u ovom takmičenju

Kamerić: Veliki izazov. Facebook

Piše: N. D.

30.10.2020

Igračice SFK 2000 Sarajevo nadolazećeg utorka igraju utakmicu najprestižnijeg, klupskog takmičenja. U sklopu UEFA Lige prvaka, višestruke šampionke Bosne i Hercegovine dočekuju prvakinje Izraela, ekipu WFC Ramat Hasharon.


Drugi format

Uoči utakmice razgovarali smo s igračicom ovog sarajevskog kluba i reprezentativkom BiH Almom Kamerić, koja nam je prenijela svoja očekivanja od susreta.

- Pandemija je uzrokovala drugačiji format takmičenja i potrebne su nam dvije pobjede kako bi stigle do 1/16 finala takmičenja, koja je naš cilj ove godine. Pripremamo se zaista vrijedno i dat ćemo sve od sebe da u konačnici pronađemo ime našeg kluba među 32 najbolje ekipe u Evropi. Protivnice su nam poznate. Igrale smo prije četiri godine protiv fudbalerki Ramata, tada smo slavile pobjedu rezultatom 1:0. Sigurno se od toga dosta promijenilo i očekuje nas drugačija i zahtjevna utakmica - mišljenja je Kamerić.

Kako kaže, svjesna je kvaliteta našeg tima.

- Kada je u pitanju naša ekipa, smatram da imamo snažan tim. SFK 2000 Sarajevo je spoj iskusnih fudbalerki i mladih talenata i za sve nas Liga prvaka je velika motivacija. Čitavu sezonu se spremamo za utakmice u ovom takmičenju, imamo veliku želju i želimo dostojno reprezentovati naš klub, grad i državu iz koje dolazimo – naglašava bh. fudbalerka.


Poznata ekipa

Prije utakmice protiv ekipe “WFC Ramat Hasharon”, igračice SFK 2000 Sarajevo u petak igraju premijerligašku utakmicu protiv ekipe Radnik Bumerga, kao posljednja provjera pred jako bitan međunarodni okršaj.

- Želimo ostvariti pobjedu protiv Radnika i s dobrom atmosferom dočekati utakmicu Lige prvaka. Bitno nam je da pokažemo dobru igru i od završetka tog susreta u potpunosti smo fokusirane na Ligu prvaka i utakmicu koja nas očekuje u utorak - dodala je Kamerić.

Utakmica između SFK 2000 Sarajevo i WFC Ramat Hasharon na rasporedu je u utorak, 3. novembra, s početkom u 15 sati i igrat će se u Trening centru N/FSBiH u Zenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.